Vágólapra másolva!
Egygólos előnyt szerzett a kiválóan küzdő vendég Ferencváros a székesfehérvári Cornexi-Alcoa-HSB Holding otthonában a nőikézilabda-EHF-kupa magyar elődöntőjének első mérkőzésén.

női EHF-kupa, elődöntő, 1. mérkőzés:
Cornexi-Alcoa-HSB Holding - Ferencváros 30-31 (18-14)
gól:
Balogh, Tápai, Kenyeres 7-7, Kordjuk 5, Siti 3, Szabó V. 1, illetve Uhrakova 8, Kirsner 7, Tóth 5, Kamper, Mravikova 3-3, Csenki, Pádár 2-2, Kovács 1

Idegesen, sok hibával kezdett mindkét csapat, az elmúlt hetekben betegeskedő Tóth például az első három lövéséből még a kaput sem találta el. A hazaiak előbb nyugodtak meg - ennek alapja a jó védekezés volt -, és 4-1-re elhúztak.

Két rossz passz után azonban az FTC felzárkózott. Ezt követően viszont a fővárosiak is rontottak, így - főleg Kenyeres révén - visszaállt a három-négygólos különbség. A folytatásban felváltva estek a találatok, a kapusok nem igazán remekeltek, igaz, a védőfalak sem zártak hatékonyan.

Kamper kiállítása alatt tovább növelte előnyét a székesfehérvári gárda (13-8), Németh András, a Ferencváros vezetőedzője erre időkéréssel válaszolt. Az intelmek főleg a védekezésben hoztak javulást, de a góllövéssel továbbra is hadilábon állt a vendégalakulat. A kivétel egyedül a vállát fájlaló Tóth volt, majd felzárkózott mellé Uhrakova.

A hazaiaknál a két rutinos játékos, Siti és Balogh remekül dolgozott össze, és velük tartott Kordjuk is. A félidőt Kirsner félpályás találata zárta. Jól kezdte a második játékrészt az FTC, egymás után háromszor volt eredményes, s máris minimálisra csökkent a hátrány (18-17).

Fokozódtak az izgalmak, viszont egyre durvábbá vált az összecsapás. Az addig biztos pontnak tűnő Siti kétszer eladta a labdát, a 38. percben pedig Szabó Edina, a Cornexi trénere - érezvén a bajt - időt kért, és a tőle megszokott módon teátrális mozdulatokkal okította tanítványait.

A túloldalon Kirsner megvillant, és egyenlített (19-19). A vendégek lendületben maradtak, fordítottak, ami jelentős részben a csereként beállt Miklosova védéseinek volt köszönhető. A Cornexi újított, a junior korú, 19 esztendős Tápai, valamint Balogh vette vállára a csapatot, s megint fordult a kocka.

A folytatásban felváltva vezettek az együttesek - a Ferencváros például egyszer emberhátrányban fordított! -, így kimondottan élvezetes, az EHF-kupa elődöntőjéhez méltó színvonalú volt a mérkőzés.

Az utolsó tíz perc hazai hullámvölggyel indult, s a lelkes rivális két góllal ellépett. Miklosova folytatta bravúros hárításainak sorozatát, így egyre nehezebb helyzetbe került a fokozatosan fáradó fehérvári alakulat. Mivel újabb fordulat már nem következett be - noha egy rohamra még képes volt a Cornexi -, a kiválóan harcoló Ferencváros megérdemelten nyert vendégként.

A visszavágót jövő pénteken 19 órakor rendezik a Népligetben. A másik magyar csapat, a Győri Graboplast ETO KC vasárnap 15.30-kor a német HC Leipzig otthonában lép pályára.

A Bajnokok Ligájában a Hypo Niederösterreich hiába vezetett a félidőben öt góllal(18-13), az osztrákoknak a végén meg kellett elégednie a sovány, 32-30-as győzelemmel a macedón Kometal Szkopje elleni elődöntő első mérkőzésén.

A visszavágóra jövő szombaton kerül sor Szkopjéban. A másik ágon a Dunaferr vasárnap a címvédő dán Slagelsét fogadja a párharc első felvonásában.