Társoldalunk:

A Slagelse lehajrázta a Dunaferrt a BL-elődöntőben

2005.04.10. 19:21

Női EHF-kupa, elődöntő, első mérkőzés:
HC Leipzig (német) - Győri Graboplast ETO KC 33-27 (16-11)
gól: Sörlie-Lybekk 7, Langkeit, Reiche, Radzeviciute 6-6, Danilovic 4, Wörz 2, Albert, Pietzsch 1-1, illetve Gogirla 11, Vérten 5, Görbicz 4, Mörtel 3, Kovacicova, Mehlmann 2-2
kiállítva: Wörz (17.)

Mivel a másik ágon a székesfehérvári Cornexi-Alcoa-HSB Holding és a Ferencváros csatázik, így az elmúlt vasárnap Magyar Kupa-aranyéremmel hangoló Győrre vár az a szerep, hogy biztosítsa a magyar házidöntőt a második számú európai kupában.

A betegeskedő Sirina helyett Herr kezdett a vendégek kapujában, s rögtön egy nagy lövést hatástalanított. Légiósainak köszönhetően négy percig vezetett az ETO, majd fokozatosan magához tért a német gárda, és Djokic kiállítása alatt fordított (3-2). Folytatódott az egyenlő erők küzdelme, a védők keményen őrizték területüket, s olykor a kapufa is besegített a hálóőröknek. A 13. percben volt először kétgólos a különbség (6-4), azonban Görbicz gondoskodott róla, hogy ez nem maradjon sokáig így.

A gyakran középre futó Wörz adott új lendületet együttesének, s vele alaposan meggyűlt a magyarok baja. Negyedóra elteltével 8-5-re vezetett a HC Leipzig, majd Görbicz büntetőt rontott. A jobb átlövő Reiche egyre több teret kapott, és lövéseit nem lehetett hatástalanítani.

A 17. percben Wörz megütötte a kitörő Vértent, és egyből piros lapot kapott. Át kellett alakítani a hazaiak játékát, de ez nem hozott nagy változást. Egyre keményebb lett az összecsapás, sok volt a parázs jelenet. A 21. percben 11-7-nél a Győr edzője, Róth Kálmán időt kért. A pályára visszatérve Herr hétméterest hárított. Társa, Gogirla pedig már a negyedik gólját lőtte, vagyis a felét a csapattermésnek.

A túloldalon a világ- és Európa-bajnok Sörlie-Lybekk lett egyre veszélyesebb, és 13-8-ra alakította az állást. Emberelőnyben a Győr jelentősen faragott hátrányából (25. perc: 13-11), s azonnal időt kért a német tréner. A szünetig hátralévő szakaszban a lipcseiek kettős létszámfölényben voltak, és ezt szinte maximálisan kihasználták.

A fordulást követően szerkezetében megváltoztatott magyar együttes tért vissza, de ez nem sok sikert hozott. A hazaiak román kapusa, Munteanu remekül védett, s ezért nem csökkent, hanem nőtt a különbség. Támadásban szinte csődöt mondott ekkor az ETO. A 38. percben, 19-12-nél Sirina állt a kapuba, és büntetővédéssel mutatkozott be.

Aztán Mörtel duplázott, és erőre kapott a Győr (21-17). Jobb lett a védekezés, s ettől kapkodóvá váltak a hazaiak. Az utolsó negyedóra 23-20-ról és német időkéréssel indult. A hazaiak gyors két góllal nyugtatták meg magukat, de Görbicz, majd Mehlmann villanása révén 25-23 lett. Ekkor a hibák gólokat értek, alig tudtak rendezetten védekezni az együttesek.

A visszaálló Herr aztán már nyugalmat kölcsönzött, és a rohanásban is sokat jelentett. A végjátékban a szlovén bírók ismét a vendéglátókat támogatták, s Radzeviciute alaposan kitett magáért, ekkor szinte csak ő veszélyeztette az ETO kapuját. Az utolsó percben Görbicz előbb Pietzschnek adott "gólpasszt", majd éppen a lefújás után dobott érvénytelen találatot.

A hatgólos vereség azt jelenti, hogy a jövő vasárnapi, 17.30-kor kezdődő győri visszavágó hatalmas csatát ígér.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK