Vágólapra másolva!
Egy hét alatt sikerült összegyűjtenie a Ferencváros nőikézilabda-szakosztálya vezetőségének annyi pénzt, amennyit a munka folytatásának feltételéül szabtak a játékosok múlt keddi sajtótájékoztatójukon.

A klub összesen 28 millió forinttal tartozik, az adósságnak már most több mint ötven százaléka kifizethető. "A szponzoraink nagyon készségesek voltak, és az eredeti szerződésekben foglaltakon felül adnak támogatást. Ezenkívül magánszemélyektől is érkezett felajánlás több százezer forint értékben" - mondta szerdán Maglódi Lajos szakosztály-igazgató.

A játékosok arra panaszkodtak, hogy hónapok óta nem kaptak pénzt, s már rezsire is alig van fedezetük. Így aztán a múlt kedden 14 nap haladékot adtak a klubvezetésnek, hogy legalább 14 millió forintot gyűjtsön össze. Ellenkező esetben csak a mérkőzéseket játsszák le, az edzések elmaradnának.

"A jelenlegi állapot szerint bízom benne, hogy rendezett körülmények között be tudjuk fejezni az idényt. Azonban már most komoly tárgyalásokat folytatunk a jövőre vonatkozóan" - tette hozzá Maglódi.

A játékosok gőzerővel a Cornexi-Alcoa-HSB Holding ellen pénteken, 19 órakor sorra kerülő EHF-kupa-visszavágóra készülnek, miután az első, székesfehérvári találkozón 31-30-ra diadalmaskodtak.