Vágólapra másolva!
Négy magyar csapat közül három hátrányból várhatja a női kézilabda európai kupaelődöntők visszavágóit. Még a kivételezett Ferencváros sem mehet biztosra, de legalább az EHF-kupa ezen párharcában biztos, hogy magyar továbbjutó lesz, lévén a székesfehérvári Cornexi-Alcoa-HSB Holding a fővárosiak ellenfele.

A Bajnokok Ligájában a Dunaferrnek szinte kilátástalan a helyzete, miután 28-25-re kikapott a vendég dán Slagelsétől. A címvédő a nemzetközi kupában utoljára 2003. január 10-én a szintén dán GOG Gudmétől szenvedett vereséget otthonában, de az EHF-kupában a továbbjutás így is a Slagelséé lett a fölényes idegenbeli diadal nyomán. Az elitgárda aztán a fináléban a Dunaferrnél bizonyult jobbnak, akárcsak a tavalyi BL-elődöntőben, és úgy tűnik, most sem lesz ez másként.

"Bízunk a csodában. Most már nyugodtan léphetünk pályára. Ez az egyetlen, ami mellettünk szól. Meg talán az, hogy nem tudunk még egyszer annyi ziccert kihagyni, mint tettük ezt vasárnap idehaza" - mondta Kiss Szilárd vezetőedző.

Az EHF-kupában a Ferencváros van a legkedvezőbb helyzetben, miután a Cornexi pályáján nyert. A nehéz anyagi helyzetben lévő gárda remekül küzdött, akkor sem roppant össze, amikor a fehérváriak öt góllal elhúztak.

Németh András, a fővárosiak vezetőedzője szerint csalóka az állás, mivel elég egy kicsit hosszú hullámvölgy, és oda az előny, ettől pedig megtáltosodhat a rivális. Szabó Edina, a Cornexi trénere úgy véli, most már egyértelműen a Ferencváros az esélyes, de még nincs lefutva a párharc.

A Győri Graboplast ETO KC a hajrát alaposan elrontva hatgólos hátrányt szedett össze Lipcsében. A HC Leipzig azt hozta, amit tud, a kegyetlen védekezés után könyörtelenül kihasználta lehetőségeit.

Róth Kálmán vezetőedző szerint csak akkor lehet esély a döntőre, ha együttese a teljes 60 perc alatt megfelelően összpontosít. Gondot jelent, hogy Djokic vállsérülése még nem jött rendbe, de harcképtelen Bódi és Petróczi is.

a program
Bajnokok Ligája-elődöntő, visszavágó
Slagelse (dán) - Dunaferr vasárnap 19.30 (tv: m2), Koppenhága (az első mérkőzésen: 28-25)
Kometal Szkopje (macedón) - Hypo Niederösterreich (osztrák) szombat 17.30 (30-32)

EHF-kupa-elődöntő, visszavágó
Győri Graboplast ETO KC - HC Leipzig (német) vasárnap 17.30 (tv: Sport1) (27-33)
Ferencváros - Cornexi-Alcoa-HSB Holding péntek 19.00 (tv: Sport1) (31-30).