Vágólapra másolva!
Szerdán délután egy órakor kel útra autóbusszal a MiZo-Pécsi VSK nőikosárlabda-csapata, s csak másnap hajnali fél ötkor érkezik meg a Volga menti Szamarába, az Euroliga Final Four színhelyére. A legrangosabb európai kosárkupa négyes döntőjének első napján, pénteken a cseh Gambrinus Brno az ellenfél, majd vasárnap jönnek a helyosztók; a másik két résztvevő az orosz Szamara és a litván Lietuvos Telekomas.

A pécsiek megszenvedték a múlt heti Magyar Kupa-döntőt, mert bár simán nyerték nyolcadik trófeájukat, a Diósgyőr elleni döntőben két légiós centerük, a bolgár Albena Branzova és a bosnyák származású, de szerb-montenegrói válogatott Daliborka Vilipic bokája is kifordult. Előbbi már meggyógyult, utóbbi utazása azonban még kedden is kérdéses volt.

"Szabadkáról egy szerb csodadoktor ismerősöm - valójában csontkovács - érkezett Dádóhoz, remélem, ő helyre tudja rakni a 197 centis center bokáját. Nagy szükségünk lenne Vilipicre, hiszen 21 pontjával ő volt a múlt heti kupadöntő legjobbja, a centerrotáció kulcsfigurája. Sajnos azonban a jobb bokáját még mindig fájlalja" - újságolta Rátgéber László, a Pécs mesteredzője.

A szakember még elmondta, hogy Pécsről autóbusszal mennek Ferihegyre, ahonnan előbb Prágába repülnek, majd a cseh fővárosból a Gambrinus Brnóval egy gépen közvetlenül Szamarába.

"Csütörtök reggel kilencre biztosítottak edzéslehetőséget a rendezők, de valószínű, hogy ezt kihagyjuk, hiszen nem sokkal előtte esünk majd be a szállodába, nyilván holtfáradtan. Még szerencse, hogy ebben a tekintetben ellenfelünk, a Brno játékosai hasonló cipőben járnak" - tette hozzá Rátgéber. "Az esélyekről annyit, hogy kétszer voltunk már harmadikok, most jó lenne előbbre lépni. A barátaim viszont megpróbálják levenni a terhet a vállunkról, és azt mondogatják: csak arra vigyázzunk, ötödikek ne legyünk..."

Ch. Gáll András