Társoldalunk:

Békéscsabán selejtezhet a Skaliczki-csapat

2005.04.20. 13:22

Békéscsabán rendezik a magyar férfikézilabda-válogatott Macedónia elleni mérkőzését, melyre a 2006. január 26. és február 5. közötti svájci Európa-bajnokság selejtezősorozatának utolsó körében kerül sor. A párharc továbbjutója vehet részt a kontinenstornán.

Velkey Gábor, a város sportért felelős alpolgármestere hangsúlyozta: decemberben sikeresen rendezte meg a város a női kézilabda Európa-bajnokság egyik csoportjának küzdelmeit, ezért már akkor elhatározták, hogy további jelentős sportrendezvényeket hoznak a felújított sportcsarnokba. Ennek eredménye, hogy június 18-án 18 órától Békéscsaba ad otthont a Macedónia elleni visszavágónak.

Benkóné Dudás Piroska, a város közművelődési, ifjúsági- és sportbizottságának elnöke arról beszélt, hogy Békéscsabán a tárgyi és személyi feltételek egyaránt adottak a jó szervezéshez. A város azért vásárolta meg a női Eb után a műanyag borítást, hogy a hasonló rendezvényeken hasznosítani tudja.

"Számomra kettős örömet jelent az MKSZ döntése. Jómagam is Békés megyében élek, másrészt 2001 decemberében Békésen mutatkoztam be a válogatott élén Szlovákia ellen, majd egy nappal később Békéscsabán, a Mester Csarnok avatóján játszottunk északi szomszédunkkal" - mondta Skaliczky László szövetségi kapitány.

A szakvezető szerint Békéscsaba azért is kiváló házigazdája lesz a válogatott találkozónak, mert a városban a sportágat szerető és értő közönség van, amely sokat segíthet a fiatal magyar csapatnak.

A mérkőzésre szóló jegyeket június elsejétől a sportcsarnokban és a békéscsabai Tourinform irodában vásárolhatják meg az érdeklődök. Az összecsapást a Sport1 televízió élőben közvetíti.

(MTI)

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK