Társoldalunk:

Győzelmet ért a japánok hajrája a hokivébén

2005.04.20. 16:37

Két és fél perccel a vége előtt Nagy-Britannia vezetett, de mégis kikapott a remekül hajrázó Japántól a debreceni divízió I-es jégkorong-világbajnokság harmadik fordulójában.

3. forduló:
Japán - Nagy-Britannia 5-3 (0-0, 2-1, 3-2)
gól:
Keller (23.), Oszava (31.), Szato S. (58.), Kon (60.), Szaito T. (60.), illetve Shields (29., 52.), A. Tait (44.)

Az első harmad főleg a csetepatékról marad emlékezetes, 11 perc elteltével már négy verekedést láthatott a közönség, elsősorban a britek provokáltak. Összesen 24 perc kiállítást osztott ki ekkor a francia bíró.

A folytatásban a gólok sem maradtak el. A japánok honosított hátvédje, Keller nagy erővel, kapásból lőtt a jobb felső sarokba, majd létszámfölényben Shields egyenlített, de másfél perc elteltével ismét az ázsiaiak vezettek.

A harmadik játékrész elején Ashley Tait éles szögből leadott lövése a kapusról vágódott be, később pedig a japánok kihagytak egy kettős emberelőnyt. Nem így a britek, akik Shields váratlan kísérlete után átvették a vezetést.

Már-már úgy tűnt, a japánok a magyarok után a britektől is kikapnak, amikor az addig kiválóan védő Murphy elütött a korong felett, és Szato So 2:26 perccel a vége előtt az üres kapuba helyezett.

De ezzel még nem volt vége! Myers hatalmasat hibázott, nem tudott felszabadítani, a pakk Kon elé került, s 60 másodperccel a lefújás előtt fordított Japán. A végén üres kapura Szaito Takesi adta meg a kegyelemdöfést. A paprikás hangulatú összecsapáson összesen 75 perc büntetés kaptak a játékosok.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK