Társoldalunk:

Kettős győzelemmel jutott Final Fourba a Domino

2005.04.20. 21:46

A férfivízilabda-Euroliga negyeddöntőinek visszavágóin a Vasas idegenben is vereséget szenvedett az olasz Pro Recco ellen, és ezzel elbúcsúzott a sorozattól, a Domino-BHSE azonban a második mérkőzésen is legyőzte az orosz Volgográdot, és így bejutott a négyes döntőbe. A LEN-kupa döntőjében a Kásás Tamással és Märcz Tamással felálló Savona diadalmaskodott.

férfivízilabda-Euroliga, negyeddöntő, visszavágó:
Pro Recco (olasz) - TEVA-VasasPlaket 9-8 (3-3, 3-2, 1-0, 2-3 )
a magyar góldobók:
Varga Dániel 3, Varga Dénes 2, Steinmetz Ádám, Vindisch, Kállai 1-1, a túloldalon játszók közül Madaras egyszer volt eredményes
továbbjutott: a Pro Recco, kettős győzelemmel, 19-14-es összesítéssel

A liguriai Camogli tengerparti üdülőközpontjában, a Giuva Baldini-uszodában szállt vízbe a két gárda: a hazaiak a négygólos előny birtokában magabiztosan, a harcra mondhatni kevésbé felvértezett állapotban, a vendég piros-kékek viszont a Komjádi-uszodában elszenvedett súlyos vereség ellensúlyozásának, a szép búcsúnak a reményében tették ugyanezt.

A magyar nekiveselkedés a meccs közepéig ért is valamit: a Varga testvérek találataival 4-4-ig nem engedte a Vasas ellépni az olaszokat, mi több, a válogatott center Steinmetz Ádám erőszakossága 5-5-öt ért a második negyedben. Ám a talján együttes ekkor megrázta magát, elhúzott 7-5-re, bár ehhez az is kellett, hogy az angyalföldiek a harmadik hét percben három alkalommal is a kapufát találják el.

A záró játékrészben a hazaiak a győzelem bebiztosítására ügyeltek a leginkább, így a végén egygólos diadalt arattak, és ezzel folytathatják az Euroliga legjobb négy csapatát medencébe szólító Final Fourban.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK