Vágólapra másolva!
A férfivízilabda-Euroliga negyeddöntőinek visszavágóin a Vasas idegenben is vereséget szenvedett az olasz Pro Recco ellen, és ezzel elbúcsúzott a sorozattól, a Domino-BHSE azonban a második mérkőzésen is legyőzte az orosz Volgográdot, és így bejutott a négyes döntőbe. A LEN-kupa döntőjében a Kásás Tamással és Märcz Tamással felálló Savona diadalmaskodott.

férfivízilabda-Euroliga, negyeddöntő, visszavágó:
Pro Recco (olasz) - TEVA-VasasPlaket 9-8 (3-3, 3-2, 1-0, 2-3 )
a magyar góldobók:
Varga Dániel 3, Varga Dénes 2, Steinmetz Ádám, Vindisch, Kállai 1-1, a túloldalon játszók közül Madaras egyszer volt eredményes
továbbjutott: a Pro Recco, kettős győzelemmel, 19-14-es összesítéssel

A liguriai Camogli tengerparti üdülőközpontjában, a Giuva Baldini-uszodában szállt vízbe a két gárda: a hazaiak a négygólos előny birtokában magabiztosan, a harcra mondhatni kevésbé felvértezett állapotban, a vendég piros-kékek viszont a Komjádi-uszodában elszenvedett súlyos vereség ellensúlyozásának, a szép búcsúnak a reményében tették ugyanezt.

A magyar nekiveselkedés a meccs közepéig ért is valamit: a Varga testvérek találataival 4-4-ig nem engedte a Vasas ellépni az olaszokat, mi több, a válogatott center Steinmetz Ádám erőszakossága 5-5-öt ért a második negyedben. Ám a talján együttes ekkor megrázta magát, elhúzott 7-5-re, bár ehhez az is kellett, hogy az angyalföldiek a harmadik hét percben három alkalommal is a kapufát találják el.

A záró játékrészben a hazaiak a győzelem bebiztosítására ügyeltek a leginkább, így a végén egygólos diadalt arattak, és ezzel folytathatják az Euroliga legjobb négy csapatát medencébe szólító Final Fourban.

Ami a Vasasnak nem ment, a Honvédnak a várakozásnak megfelelően igen: a magyar bajnok - címvédőhöz méltó magabiztos teljesítménnyel - kettős győzelemmel biztosította helyét a négyes döntőben.

férfivízilabda-Euroliga, negyeddöntő, visszavágó:
Szpartak Volgograd (orosz) - Domino-BHSE 8-12 (1-3, 1-1, 1-5, 5-3)
a magyar góldobók:
Molnár 3, Benedek, Bárány 2-2, Fodor, Kiss, Szívós, Biros, Tóth 1-1
továbbjutott: Honvéd, kettős győzelemmel, 25-14-es összesítéssel

A látszat csalóka: odahaza, a Kőér utcában játszott ugyan, formailag mégsem volt otthon a Honvéd a szerda esti Euroliga-meccsen. Tudniillik a visszavágó hivatalos vendéglátójának az orosz csapat számított, csakhogy a Volgograd - a negyeddöntő első Kőér utcai összecsapásán elszenvedett kiütéses (6-13) vereség után - lemondott a pályaválasztói jogáról, miáltal persze a magyar gárda is jól járt, hiszen egy fárasztó oroszországi utazás és jelentős költségmegtakarítás mellett mégiscsak hazai medencében tehette teljessé továbbjutását.

A március 30-i mérkőzés hetes "mínusza" rányomta bélyegét a visszavágó elejére: a Honvéd nem erőltette különösebben a góltermelést, az oroszok pedig nem nagyon tudtak mit kezdeni a magyar szupercsapattal. Ennek megfelelően csendes mederben csordogált a mérkőzés, egészen a találkozó félidejéig.

Ekkor azonban Benedek Tiborék úgy döntöttek, hogy a folytatásban a látványos gólokra fogékony nézőknek is a kedvükre lesznek: egyre többször és mind szebb kivitelezésben vették be az orosz válogatott kapus, Makszimov hálóját.

A hét olimpiai bajnok közül a csapatkapitány Benedek mellett különösen a centerposzton remeklő Molnár magaslott ki, utóbbi a harmadik játékrészben harmadszor is háríthatatlan megoldást alkalmazott. És mivel a társak ekkortájt hasonlóképpen a díszbemutatóval egybekötött hatékony pólót részesítették előnyben, faképnél hagyták a volgográdiakat, akik 8-2-es magyar vezetésnél ocsúdtak csak a kábultságból. A hajrára alábbhagyott a Honvéd harci kedve, ám így is négygólos győzelem lett a vége.

És ami még lényegesebb: a kettős siker révén az idén is a Final Four tagja Kovács István alakulata, amely egyelőre még ismeretlen színhelyen próbálkozhat - máris idebiggyeszthető: a tavalyinál semmivel sem kisebb eséllyel - címe megvédésével.

További eredmények:
Jug Dubrovnik (horvát) - Jadran Herceg Novi (szerb-montenegrói) 9-8
tj:
a Dubrovnik, 17-16-os összesítéssel

Posillipo Napoli (olasz) - Brescia (olasz) 4-3
tj:
Posillipo, 12-11-es összesítéssel

A Honvéd a visszavágót is itthon játssza az Euroligábanhttp://www.origo.hu/sport/csapat/vizilabda/20050401szombaton.html?pIdx=1