Vágólapra másolva!
A magyar férfikosárlabda-válogatott történetének legfiatalabb leendő szövetségi kapitánya, Meszlényi Róbert immár klubja, az Univer-Kecskemét vezetőségétől is megkapta a beleegyezést új munkaköréhez - természetesen a régi megtartása mellett. Már "csak" az MKOSZ elnökségének helyeslő döntése hiányzik ahhoz, hogy felszálljon a fehér füst. Mindenesetre Meszlényinek klubfronton eddig minden sikerült a szezonban.

Kedden a Kecskemét idegenben 100-83-ra legázolta a Szolnokot, ezzel megszerezve az alapszakasz negyedik helyét, s a hazai pálya előnyét az ötödik helyezett Péccsel szembeni playoff-párharcban. Ezzel egyszersmind sikerült elkerülni az Albacompot, de nem a kupában, ahol úgyszintén a négyes döntő résztvevője az Univer.

"Eddig valóban minden a várakozásaim szerint alakul, bár akadtak botlásaink az alapszakaszban, azért a negyedik helyezéssel tökéletesen elégedett vagyok. Most sorsfordító hetek következnek, a bajnokságban és a kupában egyaránt" - mondta Meszlényi az [origo]-nak.

- Egy nappal korábban még gondterhelten nyilatkozott a szolnoki mérkőzéssel kapcsolatban.
- Igen, mert az eredménytől rengeteg függött; ha kikaptunk volna, akkor csak hatodikok vagyunk, s a roppant erős Albacomp az ellenfelünk a playoffban, a hazai pálya előnye nélkül. Így viszont van esélyünk a négy közé jutásra, bár egy olyan ellenfelet, melynek Sztojan Ivkovic a vezéregyénisége, sohasem szabad leírni.

- A keddi, szolnoki összecsapásnak egy veterán, a 35 éves Boros Zoltán volt csapata vezéregyénisége. Esetleg a válogatottba is visszahívja őt?
- Nem hinném, "Borisz" nagycsaládos ember, három lánnyal, ő már nem vállal hosszas edzőtáborokat. Azért megkérdezem tőle.

- Egy másik válogatott kosaras, Fodor Gergely hosszú ideje hiányzik az Univer összeállításából. Miért?
- Geri a térdében oldalszalag-szakadást szenvedett, most lábadozik, a playoffban és a válogatottban is számítok rá.

- McClendonról, Lapovról és Bradfordról eddig is tudtuk, hogy kiváló kosaras, de ki az a Celej, aki tripláival "kivégezte" a Szolnokot?
- Lengyel kosaras, éppen a megsérült Fodor helyére szerződtettük. A jelek szerint jól döntöttünk.

- A válogatottal mikor lát munkához?
- Terveket csak akkor készítek, ha már az elnökség is zöld utat biztosított.

Ch. Gáll András

[origo]