Vágólapra másolva!
Még a Honvéd-Vasas férfipólódöntő szerdai, Komjádi uszodában megrendezendő második mérkőzése előtt megtartják a szövetség rendkívüli elnökségi ülését.

A tanácskozást azt követően hívta össze az ígértnél korábbra Martin György, az MVLSZ elnöke, hogy az ob I-es játékvezetői kar hétfő este nyílt levélben tudatta: minden felnőtt- és utánpótlás-mérkőzésre vonatkozóan felfüggeszti tevékenységét mindaddig, amíg az általa hétfőn megfogalmazott kérésekre nem reagál érdemben a szövetség elnöksége.

A bírók azután folyamodtak ehhez a lépéshez, hogy szerintük a férfi bajnoki rájátszásban többször is a játékvezetőket emberileg és szakmailag méltánytalanul érintő döntések születtek.

A levélben a bírói kar kérte az elnökséget, hogy azonnal és nyilvánosan vonja vissza vasárnapi határozatát, amelyben elmarasztalta a Vasas-Eger elődöntő utolsó mérkőzésén bíráskodott Marjay Zsoltot és Kiszelly Gábort, és a továbbiakban mindkét érintettet küldje rájátszásos találkozókra.

A tiltakozók kérték továbbá, hogy a jövőben biztosítsák szakmai képviseletüket az elnökségen belül, s azt is, hogy az ismételten visszaeső Gerendás Györgynek, az egriek vezetőedzőjének fegyelmi ügyét a súlyához mérten s ne halasztó hatállyal bírálják el. A szakembert az ominózus meccs után három mérkőzésre tiltották el, de a büntetés végrehajtását egy év próbaidőre felfüggesztették.

A bírói kar levélben is rögzített megítélése szerint jelenlegi összetétele nem teszi alkalmassá az MVLSZ elnökségét a játékvezetőket érintő szakmai döntések meghozatalára.

A szerdai rendkívüli elnökségi ülés előtt, amelyet 17 órától tart a testület, 15.30-kor a Liga tárgyalja meg a kialakult helyzetet.