Vágólapra másolva!
A címvédő kanadai válogatott magabiztos győzelmet aratott a szlovén csapat felett az Ausztriában zajló jégkorong-világbajnokság második fordulójában. Az Egyesült Államok nagy csatában verte Lettországot. Svájc is megszerezte első győzelmét a D csoportban, miután legyőzte 2-1-re Kazahsztánt, míg a csehek a vártnál jóval nehezebben nyertek a németek ellen, ráadásul Jaromir Jagr ujját törte, így valószínűleg számára már befejeződött a vébé.

Az Egyesült Államok 7-0-s győzelme után Kanada is alaposan kitömte Szlovéniát az ausztriai jégkorong-világbajnokságon. Déli szomszédunk nyolcat kapott a juharlevelesektől, ahol a letteknek hármat ütő Rick Nash ismét betalált (ezúttal egyszer), míg Joe Thornton és Brendan Morrison két-két gólt vállalt a sikerből.

A nap másik kora délutáni mérkőzésén Kazahsztán és Svájc csapott össze egymással, s bizony jó kis meccs kerekedett a találkozóból. A kazahok az első meccsen 2-1-re verték a németeket, míg a helvétek kikaptak Csehországtól, ezúttal viszont hiába parádézott Vitalij Kolesnyik, aki 37 lövésből 35-ös védett, a mérkőzést végül Svájc 2-1-re nyerte.

Pedig az első harmadban Alekszej Litvinyenko révén a kazahok szereztek vezetést, ezt Patrick Fischer a 11. percben egalizálta, a győztes találatot pedig Sandy Jeannin ütötte a 45. percben.

"A fő célunk az volt, hogy megszerezzük az első győzelmünket, s ezzel javítsunk magabiztosságunkon, kapjunk plusz motivációt" - nyilatkozta a siker után Martin Gerber, a svájciak hálóőre, aki 25 bravúrt mutatott be ketrece előtt.

A B csoportban az amerikai válogatott nagy csatában legyőzte a lett csapatot, míg a D jelű kvartettben a csehek a vártnál jóval nehezebben nyertek a februárban Budapesten is jégre lépő németek ellen, ráadásul Jaromir Jagr egy ártalmatlan szituációban eltörte egy ujját, ami után kórházba kellett szállítani a klasszist, s így valószínűleg már nem játszhat a tornán.

eredmények, 2. forduló
B csoport (Innsbruck)
Kanada - Szlovénia 8-0 (3-0, 2-0, 3-0)
gól:
Thornton (2., 6.), Morrison (14., 47.), Maltby (22.), Gagne (33.), Nash (45.), Smyth (55.)

Egyesült Államok - Lettország 3-1 (0-1, 1-0, 2-0)

D csoport (Bécs)
Svájc - Kazahsztán 2-1 (1-1, 0-0, 1-0)
gól:
Fischer (11.), Jeannin (45.), illetve Litvinyenko (7.)

Csehország - Németország 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)