Vágólapra másolva!
Újabb élő legenda csatlakozott a Vasas Sport Club csapatához. Nemrég még Mocsai Lajos szerződtetését jelentette be a nőikézilabda-csapat élére az egyesület elnöke, Markovits László, hétfőn pedig Faragó Tamást nyerte meg az elnök a vízilabda-szakosztály utánpótlásának szakmai igazgatói posztjára.

A megállapodás értelmében a korábbi együttműködés a Faragó Tamás és Csapó Gábor által irányított Matáv Póló Sulival még szorosabbá válik: közös név alatt, T-Com Budai Vasas Pólósuliként fog működni, és 12 éves korig foglalkozik majd a Vasas tehetségeivel.

A 12 évesektől az ifi korosztályig a Vasas SC égisze alatt nevelik tovább a jövő tehetségeit. Ennek a két egységnek a teljes körű operatív szakmai irányítását a klub korábbi olimpiai bajnoka, Faragó Tamás végzi majd.

A hírrel kapcsolatban Markovits László ügyvezető elnök a következőket nyilatkozta: "A megállapodás méltó megünneplése a vízilabda-szakosztály 60. évfordulójának. Nagyon örülök, hogy megkeresésemre Faragó Tamás igent mondott. A célunk lehetőség szerint minél több volt vasasos sportolót bevonni a közös munkába."

- Mit vár az együttműködéstől és mi lesz a konkrét feladata a Vasas-színekben olimpiát nyert bajnoknak?
- Ez operatív munka lesz, nem csupán egy tisztség betöltése, amely nagy felelősséggel és elvárásokkal jár majd. A célok között szerepel, hogy egyrészt a gyerekek egy minőségi, fegyelmezett és átlátható környezetben nevelkedjenek, másrészt minél több Vasas-nevelésű játékos kerüljön az első csapatba. Ez lesz többek között a legfontosabb elvárás, egyben elsődleges feladata olimpiai bajnokunknak.

- A nagy nevek nem mindig jelentenek nagy eredményeket.
- Ez igaz, de hiszem, hogy Faragó Tamás ennek ellenkezőjét igazolja majd. Nagyon sok jót tehet a szakosztályunknak. Egy ekkora egyéniség, minden idők egyik legjobb játékosa a gyerekek életében rengeteget tud adni. Meggyőzött az, hogy beszélgetéseink során láttam benne azt az elhivatottságot, amit érez a Vasas iránt és azt az ambíciót, tüzet, vágyat, amit utánpótlásképzésünk javára tud fordítani az elkövetkezendő években.