Vágólapra másolva!
A magyar jégkorong-válogatott az élvonaltól most búcsúzott Németországgal, valamint Franciaországgal, Japánnal, Nagy-Britanniával és a feljutó Izraellel találkozik a jövő évi divízió I-es világbajnokságon. A rendezésre a franciák és a japánok pályáznak, előbbiek egyértelműen nagyobb eséllyel.

A másik ágon a szintén kieső Ausztria, valamint Lengyelország, Hollandia, Észtország, Litvánia és a feljutó Horvátország szerepel. Mindkét hatos csoportból az első helyezett kerül fel az élvonalba, az utolsók pedig kiesnek a divízió II-be.

A magyarok csoportja nagyon erős. A németek minden kétséget kizáróan azonnal szeretnének visszakerülni az elitbe. Velük februárban találkozott Pat Cortina együttese, és nagy csatában 4-3-ra kikapott. A franciák és a japánok szintén a feljutást tűzik ki célul, idén mindkettőjüknek csalódást hozott a divízió I-es vb. A britek Debrecenben nyertek a magyarok ellen.

Izrael az utóbbi években rengeteget fejlődött. A felnőtt csapatban közel egytucat olyan játékos szerepel, akiket a szovjet utódállamból honosítottak, a gárda edzője pedig Stanley-kupa-győztes. Az 58 esztendős kanadai Jean Perron az 1986-os NHL-bajnok Montreal Canadiens trénere volt, és 1990-ig dolgozott a világ legerősebb bajnokságában.

Izraelben - ahol megközelítőleg 100 igazolt játékos van - egyetlen fedett jégpálya üzemel, a libanoni határhoz közel eső Matulában, és ez tulajdonképpen a helyi hoki fellegvára.