Vágólapra másolva!
Döntőt játszhat a férfivízilabda-Euroligában a címvédő Domino-BHSE, miután a Final Four pénteki nyitányán óriási csatában, hosszabbításban egy góllal nyert a horvát Jug Dubrovnik ellen. A fináléban a Posillipo lesz Benedekék ellenfele, miután a hazai pályán szereplő nápolyiak 7-6-ra verték a Pro Reccót.

Euroliga, Final Four, elődöntő:
Domino-BHSE - Jug Dubrovnik (horvát) 10-9 (1-2, 1-2, 1-1, 4-2, 0-1, 3-1) - hosszabbítás után
Nápoly, 2500 néző
gól: Benedek 4, Biros 3, Kiss G. 2, Szívós, illetve Boskovic 3, Komandina 2, Karac, Krzic, Fatovic, Dobud

A magyar bajnok a horvát pontvadászat győztesével, a Jug Dubrovnikkal kezdett pénteken a Felice Scandonéról elnevezett fedett uszoda 50 méteres medencéjében. Az első negyed nem úgy alakult, ahogyan azt a magyar szurkolótábor szerette volna, Kovács István legénysége ugyanis rendkívül haloványan kezdett, és a dubrovniki együttes két góllal elhúzott.

Az emberelőnyös helyzeteket nem sikerült góllá érlelni, ráadásul Kiss Gergő még négyméteresből is csak a kapufát találta el. Egy perccel a negyed vége előtt aztán Kiss távolról szépített. A folytatásban sem javult sokat a helyzet a magyarok szempontjából, sőt az ellenfél tovább növelte előnyét a második hét percben, majd a zárófelvonás előtt úgy tűnt: elúszott a címvédés.

Ám Benedek nem így gondolta: a kétszeres olimpiai bajnok klasszis a negyedik szakaszban szinte egymaga vette fel a harcot Emil Nikolic legénységével, három gólt ragasztott a hálóba, s már vezetett is a Honvéd. Az utolsó pillanatban azonban egyenlített a Dubrovnik, s következett a kétszer háromperces hosszabbítás.

Elvis Fatovic kezdte a gólgyártást, így az utolsó 180 másodperc horvát előnnyel indult. Biros Péter szinte azonnal kiegyenlített, ezután pedig huszáros magyar hajrá következett, szinte megtáltosodott a korábban sokat hibázó gárda: előbb Szívós Márton lőtt gólt, aztán Kiss Gergő állította be a - kínkeservesen kiharcolt - végeredményt.

Kovács István:
"Végtelenül örülök, hogy a nagyon nehéz kezdet után, 3-5-ös hátrányból sikerült felállnunk. Benedek remek játékával kirántotta a csapatot a gödörből. Összességében rendkívül küzdelmes volt a mai mérkőzés, ezzel együtt holnap a címvédés lesz a cél".

Az elődöntő második mérkőzésén:
Posillipo Napoli (olasz) - Pro Recco (olasz) 7-6 (3-2, 2-2, 1-2, 1-0)

A házigazdák kezdtek jobban és a második negyedben már két góllal is vezettek. Ezután azonban rákapcsolt a Pro Recco és kiegyenlített. A meccs az utolsó felvonásban dőlt el: a nápolyi alakulat fogcsikorgatva lőtt egy gólt, s ez a döntőt jelentette számára.

A Final Four szombati programja:
a 3. helyért: Jug Dubrovnik - Pro Recco 19 ó
döntő: Domino BHSE - Posillipo Napoli 20.30