Társoldalunk:

Multifunkcionális jégcsarnok épül Erzsébeten

2005.05.25. 10:35

Várhatóan még idén átadják Pesterzsébeten azt az ezer fő befogadására alkalmas multifunkcionális jégcsarnokot, amelyet 800 millió forintos beruházással alakítanak ki, s amelynek építése hamarosan megkezdődik.

A beruházásról szóló szerződést szerdán írta alá a XX.kerületi önkormányzat, a Jégcsarnok Kft. és a Pesterzsébeti Jégcsarnok Kft. a képviselője. Korsós Gábor, az önkormányzat vagyongazdálkodási osztályvezetője elmondta: a nemzetközi szabványoknak megfelelő, finn technológia alapján épülő jégcsarnok a gyerekek korcsolyázása mellett jégkorong-mérkőzések rendezésére, világversenyek lebonyolítására, jégrevü bemutatására egyaránt alkalmas lesz.

Lehetőség lesz a jégpálya lefedésére is, amely ezáltal otthont adhat különféle zenei, kulturális rendezvények számára. A sportcentrum létrehozásához a 12 ezer négyzetméteres telket az önkormányzat biztosítja. A jégcentrum kialakítását a Jégcsarnok kft. szervezi, a kivitelezés és a működtetés a Pesterzsébeti Jégcsarnok Kft. feladata lesz.

A jégcsarnok építése még ebben a negyedévben megkezdődik, s várhatóan harmadik-negyedik negyedévben adják át - közölte Korsós Gábor.

KAPCSOLÓDÓ CIKK