Vágólapra másolva!
Sorozatban 18. alkalommal került a Fotex KC Veszprém a férfi kézilabda Magyar Kupa fináléjába, miután a balatonfüredi elődöntőben 33-30-ra legyőzte a Dunaferr csapatát. A bajnoki aranyérmet múlt szombaton begyűjtő veszprémiek a Pick Szegeddel találkoznak, ez a döntőpárharc 2002 óta ismétlődik.

eredmények, T-Mobile - Budapest Bank Magyar Kupa
1. elődöntő
Pick Szeged - Csömör KSK 38-26 (20-15)

2. elődöntő
Fotex KC Veszprém - Dunaferr 33-30 (14-16)

a szombati program
a 3. helyért
Csömör - Dunaferr 14.30

döntő
Veszprém - Szeged 16.45

A Dunaferr férfikézilabda-csapatának elöljárói még nem döntötték el, melyik nemzetközi kupába nevezik az alakulatot, amennyiben az az EHF-kupára és a KEK-re is jogot szerez.

Az biztos, hogy a bajnokság első két helyezettje, a Fotex KC Veszprém és a Pick Szeged a Bajnokok Ligájában, a Tatabánya-Carbonex pedig az EHF-kupában szerepel. A Dunaferr viszont, ha a Magyar Kupában megelőzi a Csömört, az EHF-kupában és a KEK-ben is indulhatna.

Bene Gyula, a dunaújvárosi klub elnöke elmondta, a KEK-ben az utóbbi években olyan magyar csapatok szerepeltek, amelyek gyorsan búcsúztak, így pedig az ország értékes ranglistapontokat vesztett. "Szinte feladtuk ezt a kupát, többek között ezért előrelépés a nemzetek ranglistáján. Majd ha olyan helyzetben leszünk, meghozzuk a döntést, hogy hol is induljunk" - tette hozzá Bene.

Amennyiben a Dunaferr a KEK-et választja, a Csömör a következő idényben nem léphet ki a nemzetközi porondra, és az EHF-kupában a Tatabánya mellett a bajnoki ötödik Pestszentlőrinc indulhat.