Társoldalunk:

Mocsaival épít nagycsapatot a Vasas

2005.06.09. 16:58

Sajtótájékoztató keretében bemutatkozott a Vasas nőikézilabda-csapatának új szakmai stábja, amely Mocsai Lajos vezetőedző irányításával július 4-én megkezdi a munkát a 2005-2006-os szezonra. Az angyalföldi csapat - négy új játékossal megerősödve - az 5-8. helyet tűzte ki célul. Alakul a Cornexi-Alcoa együttese is, amely szerződtette a Hypo beállósát, Sonata Vijunaitét, illetve a Ferencváros átlövőjét, Pádár Margitot.

"Olvastam egy kisebb interjút Mocsai Lajossal, amelyben azt nyilatkozta, nem vállalta el egy külföldi csapat felkérését, mondván, itthon szeretne dolgozni. Felvetettem a szakosztálynál, miért ne vennénk a bátorságot, hogy Lajost felkérjük a Vasas vezetőedzői tisztjére?" - kezdte meg a piros-kékek sajtótájékoztatóját Markovits László, a klub elnöke, felvázolva a kezdeteket, hogyan is fogant meg az ötlet, hogy az eredményes szakembert megnyerjék az új feladatra.

A Vasas gárdája július 4-én kezdi majd meg a közös munkát, egyelőre 16-os kerettel. A csapat négy új játékossal erősödött, Berta Melinda és Szvetlana Moszkovaja igazoltan maradtak távol a sajtótájékoztatótól, a Vácról érkező sportolók ugyanis már külföldi szabadságukat töltik. Eljött viszont Szilágyi Anett, a Kiskunhalas jobbátlövője, illetve a Besztercebányáról érkező szlovák válogatott-kerettag kapus, Tóth Zsanett, s mindketten reményüket fejezték ki, hogy sikeres évet zárnak majd.

"Pillanatok alatt megállapodtam a Vasassal" - jegyezte meg székfoglalójában Mocsai, aki elmondta, hazatér az angyalföldi klubhoz. "1982-ben itt indult az edzői pályám, s úgy érzem, most is komoly a feladat. A csapat éppen csak elkerülte a kiesést, innen kell megindulni az élmezőny után, s komoly szakmai munkával el kell érni, hogy a szép tradíciókkal rendelkező klub a megérdemelt helyére kerüljön."

A szakvezető elmondta, nagyon bizakodó, szerződése két évre szól, az első esztendőben az 5-8. hely valamelyikét kell elérni, hogy onnan még feljebb léphessen a gárda. "Németországban egyszer már kerültem hasonló helyzetbe, akkor a Lemgót vezettem kupagyőzelemig, a csapat azóta is a legjobbak között szerepel" - példálózott a vezetőedző.

Mocsai Lajos munkáját a 82-szeres válogatott Győrffy Sándor szakosztálymenedzserként, Papp György utánpótlás-szakágvezetőként, Gurics Attila pedig szakosztály-igazgatóként segíti majd, a csapat orvosa dr. Erbszt András, gyúrója pedig Hámori József lesz.

Pincési László

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK