Vágólapra másolva!
A Debreceni Vadkakasok együttese hazai pályán legyőzte az Atomerőmű SE-t a férfikosárlabda NB I döntőjében, ezzel 2-2-re módosította az állást az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban.

eredmény, 4. mérkőzés:
Debreceni Vadkakasok - Atomerőmű SE 72-64 (22-15, 15-17, 14-17, 21-15)
Debrecen, 1500 néző
vezette: dr. Valovics, Ádám
pontszerzők: Lee 22, Thomson 14, Toya 12, Anzulovic 12, Szendrei 11, Lóránt 1, illetve Smith 13, Czigler 13, Melicie 13, Ridl 9, Mészáros 8, Sitku 7, Kiss 1
az állás: 2-2, az ötödik, egyben utolsó mérkőzésre vasárnap 18 órakor kerül sor Pakson.

Az Atomerőműből sérülés miatt ezúttal is hiányzott az első két mérkőzésen 24, illetve 20 pontot szóró Chris Monroe, továbbá a szerdai találkozón kidőlt Jan Pavlik. A túloldalon hasonló okból nem öltözött át Sejo Bukva, a 213 centis, 39 éves bosnyák center.

A saját közönsége előtt az idényben még veretlen Debrecen főként külső dobásokkal igyekezett feledtetni első számú középjátékosának távollétét, méghozzá sikeresen, hiszen nyolc perc alatt négy triplát szerzett. A két napja szerény nyolc ponttal záró Lee ezúttal igazi vezéregyéniséggé lépett elő: egy negyed alatt tíz pontig jutott.

A folytatásban a 214 centis Czigler pályára lépésével és Smith precíz középtávolijaival csakhamar elolvadt a Vadkakasok előnye, akik öt perc alatt csupán három pontra voltak képesek. Toya továbbra is gyengélkedett, ám ekkor jött Anzulovic, és három "trojkával" visszahozta a hazai reményeket, és a félidőben már 37-32 volt az állás.

Térfélcsere után tíz pontra megléptek a hajdúságiak, de a négy személyi hibával is a parketten remeklő Czigler és a 6,25-ös vonalon túlról kétszer is betaláló Mészáros révén ismét talpra álltak a paksiak, így az utolsó játékrésznek 51-49-ről rugaszkodtak neki a felek.

A Szendreit zsákolás közben faultoló Czigler kilenc és fél perccel a vége előtt kipontozódott, a szerdán 24 pontos Sitku pedig kisvártatva követte őt a kispadra. Közben a kiválóan védekező házigazdák valósággal szárnyakat kaptak, és a hajrában remek büntetőzésükkel életben tartották reményeiket az első bajnoki címük megszerzésére.