Vágólapra másolva!
A hét eleji sikert, az Unicum-kupa megnyerését követően a péntektől vasárnapig már a budapesti Világliga-selejtezőben érdekelt magyar férfivízilabda-válogatott megerőltetés nélkül győzte le hét góllal első napi csoportriválisát, Ausztrália legjobbjait a Hajós-uszodában.

férfivízilabda-Világliga, csoportselejtező
Magyarország - Ausztrália 13-6 (5-3, 2-1, 1-2, 5-0)
a magyar góldobók:
Biros, Steinmetz Á. 3-3, Molnár, Varga, Kiss G., Kiss Cs., Madaras, Kásás, Vári 1-1

A margitszigeti pólós napok keretében a csütörtöki pihenő, pontosabban - mivel Kemény Dénes szövetségi kapitány azért alaposan átmozgatta a társaságot - egy napi meccsmentesség után ismét vízbe szállt idehaza az olimpiai és világbajnok gárda, a Vl-csoporttársak közül elsőként az ausztrálok ellen.

A normálmérkőzések játékidejétől eltérően négyszer hét helyett négyszer nyolc perces összecsapáson a Világliga-címvédő magyar együttes gyorsan elhúzott 5-1-re, utána azonban két gólnyira felengedte riválisát, amely a harmadik negyedet meg is nyerte. A vendégek részsikserét aztán hatékony hajrával ellensúlyozták a befejező játékrészben Kásásék.

Helyenként tetszetős pólóval gyűjtötte be a Vl-ben a győzelemért járó három pontot a magyar válogatott, más kérdés, hogy a kapitány okkal elégedetlenkedhetett azért, mert a többször is megnyert mérkőzésen a csapat - bokszhasonlattal élve: - "a már megroggyant ellenfelet engedte felállni, ahelyett, hogy kiütötte volna"...

további eredmény az A-csoportból:
Oroszország - Kína 11-6 (3-1, 2-3, 3-1, 3-1)
Görögország - Spanyolország 9-9 (0-1, 3-0, 3-3, 3-5) - büntetőkkel: 8-7

A magyar csapat szombaton a görög alakulattal találkozik 18 órakor.