Vágólapra másolva!
Összekerült a címvédő Vasas az új idényre két olimpiai bajnokkal is erősítő Újpesttel a férfi vízilabda Magyar Kupa péntek-szombati negyeddöntőjében, amelynek párosítását hétfőn készítették el a szövetségben. A vaksorsolás eredményeként mind a négy duót múlt hétvégi "csoporttársak" alkotják.

A tavalyi első s alapembereit - így az ötkarikás aranyérmes Steinmetz fivéreket - megtartó piros-kékek a hétvégi csoportselejtezőben a ceglédi négyes tagjaként találkozva 13-8-ra legyőzték a lila-fehérek formálódó gárdáját, amely - soraiban az olimpiai aranyérmes Székely Bulcsúval és Varga Tamással - még igencsak az elején tart az összecsiszolódásnak.

A pólóbarátoknak hasonló "ismétléses" csemegét ígér a Szeged és a Ferencváros pároscsatája, még ha pillanatnyilag a négy közé jutásra a csongrádiak tűnnek is jóval esélyesebbnek. A Szeged a csoporttalálkozókon mindhárom riválisát magabiztosan intézte el, az FTC-t éppenséggel nyolc góllal verte, igaz, a zöld-fehérek kapuját nem a kétszeres olimpiai bajnok Szécsi Zoltán védte.

A másik két pár küzdelmében kevesebb izgalom várható, hiszen koránt sincs egy súlycsoportban a Pécs az Egerrel, illetve a Szolnok a bajnokicím-védő Honvéddal.

A pénteki negyeddöntős program (zárójelben a szombati visszavágók):
TEVA-VasasPlaket - UTE-Dermax, Komjádi uszoda 19.30 (Hajós uszoda 19.30)
Szeged-Beton VE - Ferencváros 17.30 (Népliget 19 ó)
PVSK-Füszért - Brendon-Fenstherm-ZF Eger 15.30 (Eger 17 ó)
Szolnok VSC - Domino-BHSE 16 ó (Kőér utca 12 ó)