Vágólapra másolva!
Az Újpest jégkorongcsapata magabiztos, hétgólos győzelmet aratott a Csíkszereda ellen az erdélyi árvízkárosultak megsegítésére rendezett budapesti mérkőzésen. A szervezők az 500 néző előtt rendezett összecsapás jegybevételének felét juttatják el a rászorulókhoz.

Idénybeli első hazai mérkőzését játszotta hétfő este az Újpest jégkorongcsapata: a Megyeri útiak a Csíkszereda ellen léptek jégre jótékonysági találkozón. Az eseményt felvezető sajtótájékoztatón elhangzott: a hétfői és a keddi összecsapás jegybevételének felét az erdélyi árvízkárosultak javára utalják át, míg a játékvezetők a két napra szóló javadalmukat ajánlják fel.

"Sport- és baráti kapcsolatban állunk azzal a vidékkel, amelyet most nagy kár ért. Kötelességünk, hogy segítsünk, már csak azért is, mert a mi csapatunkban is öt erdélyi játszik" - jegyezte meg Joós Zoltán szakosztály-igazgató.

A nyitó hazai összecsapás előtt volt szurkolói ankét, és megkezdődött a szeptember 24-én rajtoló idényre szóló bérletek árusítása. A közel 30, Borsodi- és Interliga-mérkőzésre egyaránt érvényes belépő felnőtteknek 15 ezer, a diákoknak és nyugdíjasoknak 10 ezer forintba kerül.

Eredmény:
Újpest - Csíkszereda 7-0 (1-0, 3-0, 3-0)

A két csapat kedden 18.30-tól ismét megmérkőzik egymással a Megyeri úton.