Vágólapra másolva!
Vasárnap kezdődik a jégkorong ob I, amelyben először szerepel külföldi csapat, a szlovák másodosztályú Érsekújvár (Nové Zámky). A vendégek akár meg is nyerhetnék a Borsodi Ligát, de amint Ivan Halmes szakosztályelnök az idényt felvezető budapesti sajtótájékoztatón kijelentette: az erőviszonyok ismeretében ettől nem kell tartani. Az viszont biztos, hogy az Érsekújvár hazai mérkőzéseire 3-4 ezer szurkoló látogat ki, vagyis a hangulattal nem lesz baj.

Ami az esélyeket illeti, most is a címvédő Alba Volán-FeVita számít az aranyérem első számú várományosának. A székesfehérváriaknál nagy fegyverténynek tekintik, hogy sikerült megtartani a kanadai-olasz sikeredzőt, Pat Cortinát. A gárdára január 13. és 15. között egyéb fontos feladat vár: ismét megrendezi a Kontinentális-kupa négyesdöntőjét, amelynek a házigazda mellett már biztos résztvevője a világ élmezőnyéhez tartozó svájci Zürich Lions és az orosz Lada Toljatti.

A Dunaújváros-Invitel nagy átalakuláson ment keresztül, svéd légiósokat igazolt, és célja, hogy ismét finalista legyen. Erre készül az elmúlt két évben alaposan feljavuló UTE is, amely a rivális újvárosiaktól a nyáron megszerezte az egyik legjobb hazai hokist, Ladányi Balázst és a szintén válogatott Horváth Andrást.

A Ferencváros - amely az egyetlen saját pálya nélküli csapat az ob I-ben - bízik benne, hogy a harmadik helyet sikerül elcsípnie. Az elmúlt idényben két NHL-est is foglalkoztató zöld-fehérek Káposztásmegyeren fogadják riválisaikat.

Miskolcon és Győrben a tisztes helytállásban bíznak. A borsodi megyeszékhelyen jövő márciusban készül el az új fedett csarnok, addig a meglévő nyitott pályán játszanak.

A vasárnap rajtoló és január 8-ig tartó alapszakaszban oda-visszavágót rendeznek, és az első három helyezett egyből az elődöntőbe jut. A többiek újabb körmérkőzéses sorozatot vívnak, amelynek győztese a legjobb négy közé jut. A döntőbe kerülésért és a bronzéremért három, a fináléban pedig négy győzelemig tartó párharcokat rendeznek.

Az elődöntőt és a helyosztókat leszámítva a 60 perc alatt elért sikerekért 3, a hosszabbításos győzelemért 2, vereségért 1 pont jár, míg az a csapat, amely 60 perc alatt kap ki, nem szerez pontot.