Társoldalunk:

Súlyos Cornexi-vereség a Szuperligában

2005.09.27. 18:16

Első mérkőzését elvesztette a hazai környezetben játszó, EHF Kupa-győztes Cornexi-Alcoa-HSB Holding nőikézilabda-csapata a Szuperligában: a székesfehérvári együttes a német HC Leipzigtől kapott ki öt góllal.

Nézze meg a találkozóról készült videoriportot!

eredmény, Szuperliga, 1. forduló
Cornexi-Alcoa-HSB Holding - HC Leipzig (német) 24-29 (13-17)
Székesfehérvár, 500 néző
v.: Horváth, Marton
gól: Balogh B. 7, Tápai 5, Pádár M. 4, Vijunaite 2, Kenyeres 3, Szabó V. 1, Siti B. 1, Brigovácz 1, illetve Sörlie-Lybekk 7/2, Stange 4, Reiche 4, Wörz 3, Thorsen 3, Fruelund 3/1, Ragnhild Sörlie 2, Pietzsch 1, Danilovic 1
kiállítás: 12 perc, illetve 18 perc
hetes: 12/9, illetve 3/3
az eredmény alakulása: 6. p.: 2-2, 13. p.: 3-8, 19. p.: 7-13, 22. p.: 9-14, 25. p.: 11-15, 36. p.: 15-19, 43. p.: 16-23, 48. p.: 19-27, 54. p.: 23-27

A vérbeli presztízscsatának ígérkező mérkőzés első találatát Brigovácz Nikolett szerezte a 2. percben, kevéssel ezután azonban Tápai Szabina büntetőjének hárításával a lipcseiek kapusa, Channa Masson is tudatosította, hogy nem egy könnyed baráti mérkőzésre utaztak el Székesfehérvárra.

A találkozó első perceiben fej-fej mellett haladtak a csapatok, a 8. perben azonban egy kínai figurából szerzett Wörz-találattól szárnyakat kapott a vendégegyüttes. Amíg a hazai oldalon sorozatban kimaradtak a helyzetek, a másik oldalon a dán világklasszis, Katrine Fruelund vezérletével támadásban és védekezésben is eredményesen dolgoztak a játékosok. A gyorsabbnak és frissebbnek tűnő lipcseiek a 13. percben már 8-3-ra vezettek, a fehérvári lányok a sorozatban kapott büntetőből sem tudtak faragni hátrányukból, Masson ezúttal Balogh Bea hétméteresét hatástalanította.

Újabb vendégrohamokat követően a 16. percben 3-10 állt az eredményjelzőn, amikor Sugár Tímeát Fekete Csilla váltotta fel a kapuban. Időközben Tápai megérezte, hová is kell lőnie a Lipcse brazil származású kapusának a büntetőt, néhány perc alatt hármat is értékesített, s a 20. perctől úgy tűnt, a Cornexi csapatának sikerül felvennie az ellenfél diktálta tempót. Fekete védéseinek és Balogh találatainak köszönhetően a 28. percre 13-15-re tornázta fel magát a magyar együttes (Masson időközben a változatosság kedvéért Vaszari Virág büntetőjét is megfogta).

A 13-17-tel zárult első játékrész után Fekete Csilla ott folytatta, ahol az első félidőben abbahagyta, a skandináv tempóban és stílusban kézilabdázó lipcsei gárda mégis meglépett 20-15-re. A Cornexin még a korai időkérés sem segített, a második játékrész közepén a norvég Camilla Thorsen ragadta magához a kezdeményezést csapatában, sorozatban lőtt góljaival már 25-17-re vezetett az ellenfél.

Miután a hazai játékosok jobbára csak nézték, ahogyan a német csapat játékosai rendre eredményesen játsszák meg beállójukat, a 18. perc 19-27-es állásánál már komoly vereségtől lehetett tartani. Ekkor azonban a kapuban továbbra is jól teljesítő Fekete mellett Pádár Margit is rátett egy lapáttal, góljaival és az általa kiharcolt büntetőkkel végül sikerült 24-29-re alakítani az eredményt.    

Szabó Edina, a Cornexi edzője: "Nagyon jót tett ez a mérkőzés a csapatoknak, fontos volt, hogy ma ezt a csatát megvívjuk, hiszen így kiderültek a bizonytalan pontjaink. Saját hajunknál fogva kell kihúzni magunkat a gödörből. Azt hiszem, nincs megállás, sokan szeretnének pihenni és elfelejteni ezt az egészet, de a sport nem erről szól. Közösen kell kikecmeregni a bajból - ehhez itt vannak a nézőink, a szponzoraink és a város, az edzők és játékosok. Egy közösség, amely már élt át át nagyon nagy sikert és nagyon nagy nehézséget is."

Martin Fruelund Albertsen, a Leipzig dán szakvezetője: "Számunkra a Szuperliga egyenértékű a Bajnokok Ligájával, komolyan vesszük és azért is indultunk, hogy olyan jó csapatok ellen játszhassunk, mint a Hypo vagy a Cornexi. Azért is nagyon fontos, mert ügyelünk arra, hogy ne csak a bajnokságunkban játsszunk, hanem nemzetközi meccseket is vívjunk."

A hat résztvevő csapat két hármas csoportban küzd egymással, a Cornexi triójának a Hypo Niederösterreich a harmadik tagja, a magyar gárda jövő szombaton fogadja az osztrákokat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK