Vágólapra másolva!
Az Újpest hokisai tartják jó formájukat, a nyáron alaposan megerősített lila-fehérek egyharmadnyi eredménytelen lövöldözés után alaposan elpáholták a magyar bajnokság szlovák vendégét, az Érsekúvárt. A szlovák vendégek egyébként 20 percet késtek, mert a péntek esti pesti dugóban csak lassan araszolgattak a Megyeri útra.

Borsodi Liga
Újpest - Érsekújvár 9-3 (0-1, 6-2, 3-0)
Megyeri út, 300 néző
vezetőbíró: Halasy
gól: Drahovsky (3), Tolnai, Ondov, Hidasi, Gergely, Dubek, Horváth, illetve Udvardy, Jasik, Iveziq
kiállítások: 8 perc, illetve 6 perc

1. harmad
A szlovákok kezdtek jobban, ám az első öt perc után fordult a kocka. A lila-fehérek átvették az uralmat, de a helyzetek sokaságából egy sem akadt be. A 19. percben Dubek a kapuvasat találta el. A támadás aztán érsekújvári korongszerzéssel ért véget, Roznik a kontra során három újpesti védőt befűzve, 3 méterről szerezte meg a vezetést a vendégeknek.

2. harmad
Az Újpest alaposan felhúzta magát az elvesztett első harmadon, ezért gyakorlatilag végigtámadta a második játékrészt, és alaposan megszórta az Érsekújvárt. A húsz perc hőse a kétgólos Drahovsky volt. Azért a szlovákok tartották magukat a hagyományokhoz, 20 mp-cel a vége előtt Iveziq talált be.

3. harmad
A harmadik harmadban a dulakodás és a fúrógép volt a főszereplő az újpestiek három gólja mellett. A fúrógép szerepe ötperces volt, ennyi idő kellett hozzá, hogy a helyéről elmozdult kaput újra a szabályos pozícióba rögzítsék. A lila-fehérek egy perc alatt pontot tettek a meccsre, a 41. percben Drahovsky és Dubek is eredményes volt, és ezúttal az utolsó percben sem a szlovákok, hanem Horváth révén a hazaiak találtak be.

(MobilPress)