Társoldalunk:

BL-győzelemmel rajtolt a Pick Szeged

2005.10.01. 18:11

Nehéz, fordulatos mérkőzésen győzelemmel kezdett a remekül hajrázó Pick Szeged a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, miután a D csoport nyitó mérkőzésén nyolc góllal jobbnak bizonyult a vendég ukrán Zaporizzsja csapatánál.

D csoport, 1. forduló
Pick Szeged - Zaporizzsja (ukrán) 36-28 (18-17)

Az első játékrész derekáig a hazaiak rendre egy-egy góllal vezettek, majd a folytatásban fordult a kocka, s ugyanilyen különbséggel az ukrán együttesnél volt az előny. A hajrára aztán fordított a Szeged, amely időnként két találattal is elhúzott, közvetlenül a lefújás előtt azonban - kihasználva kettős emberelőnyét - faragott hátrányából a Zaporizzsja.

A folytatásban ismét minimális különbséggel a vendégek vezettek egészen a félidő derekáig. Az utolsó negyedóra azonban már nem hozott sok izgalmat, ugyanis a fokozatosan fáradó zaporizzsjaiak már nem bírták a Tisza-partiak által diktált tempót.

A Pick egy hét múlva, szombaton 16:30 órakor az exszegedi Nagy Lászlóval felálló, címvédő Barcelona otthonában lép pályára.

A másik magyar BL-résztvevő, az F csoportban érdekelt MKB Veszprém vasárnap 18 órakor a szlovák Tatran Presov (Eperjes) otthonában kezdi meg a csatározást.

a csoport másik mérkőzésén
Izvidac Ljubuski (bosznia-hercegovinai) - Barcelona (spanyol) 27-35 (12-19)

A másik magyar BL-résztvevő, az F csoportban érdekelt MKB Veszprém vasárnap 18 órakor a szlovák Tatran Presov (Eperjes) otthonában kezdi meg a csatározást.

F csoport, 1. forduló
Dinamo Bucuresti (román) - Ciudad Real (spanyol) 24-29 (12-14)

(MTI)

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK