Vágólapra másolva!
Szombaton a nosztalgia jegyében kettős rangadót láthatnak a kosárlabdabarátok a Nemzeti Sportcsarnokban, ahol ismét összecsapnak a 70-es évek legendává nőtt játékosai. A Csepel SC, a Vasas Izzó, illetve az egykor fantasztikus meccseket vívó Honvéd és MAFC színeiben olyan klasszisok lépnek pályára, mint Gellér Sándor, Losonczy Árpád, Kamarás György, Szirmai Zoltán, Kucsera József, Mészáros Lajos, Gyurasits István vagy Kangyal Tibor.

"Az öregfiúk edzésein fogalmazódott meg az ötlet, és nagy örömünkre mindenki igent mondott, aki az 1973 és 1980 között rendezett kettős rangadókon meghatározó szerepet játszott a négy gárda valamelyikében. A kulisszák is korabeliek lesznek, hiszen a bíróktól a technikai személyzetig régi ismerősöket hívtunk össze, nem lesznek triplák, ráadásul mivel a csarnokban már leszerelték a nagy időmérőt, futó órával küzdünk majd 2x25 percen át" - mondta az esemény sajtótájékoztatóján Farkas Attila, az egyik főszervező, aki maga is a Honvédban pattogtatott.

A MAFC-ot képviselő Kangyal Tibor a sportág jelenlegi helyzetét elemezve arról beszélt, hogy aktív pályafutása alatt a jugoszlávok egy évtized alatt túlnőttek a magyarokon, ám jelenleg nem látja itthon ennek a 10 évnek az előjeleit.

A Honvéddal 15-szörös bajnok Gellér Sándor ennek kapcsán így vélekedett: "Bízom benne, hogy ez a rendezvény megmozdít valamit a hazai és főként a budapesti kosáréletben, és ismét találnak maguknak példaképeket a fővárosi fiatalok. Ébresztőt kell fújnunk, hiszen itt is szükség van erre a csodálatos sportágra!"

Volt klubtársa, Mészáros Lajos már az MKOSZ szakmai alelnökeként reagálva elmondta, hogy Budapesten az állami támogatás minimálisra csökkenése óta finanszírozási problémákkal küszködnek az egyesületek, és bár élcsapat nincs, az utánpótlás-nevelésben élen jár a főváros.

A szombati gála - melyre a belépők egységesen ezer forintba kerülnek - 17.30-kor kezdődik a Vasas Izzó-Csepel SC meccsel, majd 19 órától lépnek pályára a Honvéd és a MAFC volt kiválóságai. Az estet nosztalgia-házibuli zárja, melyhez a kor nagy lemezlovasa, Cintula szolgáltatja a zenét.