Vágólapra másolva!
Nem sikerült a bravúr a Pick Szeged férfikézilabda-csapatának, amely a Bajnokok Ligája 2. fordulójában 27-20-as vereséget szenvedett a címvédő spanyol Barcelona otthonában. Az MKB Veszprém a papírformának megfelelően legyőzte a vendég román Dinamo Bucuresti csapatát.

eredmény, férfi BL, 2. forduló, D csoport
Barcelona (spanyol) - Pick Szeged 27-20 (13-13)

Az első fordulóban diadalmaskodó Pick Szeged nagy csatában kikapott a címvédő Barcelona otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2. fordulójában.

A csapatok tavaly is azonos csoportban voltak, és az egymás elleni hazai mérkőzéseket nyerték, míg a kvartett élén a Szeged végzett. Igaz, az exszegedi Nagy László együttese aztán a BL-ben diadalmaskodott.

Ezúttal remekül kezdtek a vendégek, Krivokapic révén elhúztak, azonban a lassan bemelegedő hazaiak később fordítottak, de jelentős előnyre nem tudtak szert tenni. Mi több, közvetlenül a szünet előtt egyenlített a Tisza-parti alakulat.

A fordulást követően viszont nagyobb sebességre kapcsolt az esélyesebb Barcelona, és ezt az iramot már nem tudta felvenni a rivális. A Szeged egyre többször került emberhátrányba, ráadásul egyik legjobbja, a válogatott Ilyés gyorsan megkapta harmadik büntetését, így ő nem folytathatta a csatát.

A jól küzdő Szeged jövő szombaton 19.30-kor a bosznia-hercegovinai Izvidac Ljubuski otthonában lép pályára.

a csoport állása: 1. Barcelona 4 pont/2 mérkőzés, 2. Szeged 2/2, 3. Zaporizzsja (ukrán) 0/1 (28-36), 4. Izvidac Ljubuski (bosznia-hercegovinai) 0/1 (27-35).

(MTI)