Társoldalunk:

Barcelonában kapott ki a Pick Szeged

2005.10.08. 18:08

Hazai pályán, Székesfehérváron lépett pályára az EHF-kupa-győztes Cornexi a női kézilabda Szuperligában. Az elmúlt mérkőzésekhez képest jobban, sokkal jobban játszott Szabó Edina együttese, a győzelmet azonban most sem sikerült megszereznie az osztrák Hypo ellen.

eredmény, Szuperliga, 2. forduló
Cornexi-Alcoa-HSB Holding - Hypo Niederösterreich (osztrák) 28-30 (14-16)
Székesfehérvár, 500 néző
a magyar csapat legjobb góldobói: Balogh B., Brigovácz 7-7, Kenyeres 5, Pádár 3.

Nem sikerült jól a folytatás a Szuperligában a Cornexinek, hiszen a lipcsei vereség után hazai pályán a nyolcszoros BEK- és BL-győztes osztrák Hypótól is kikapott.

A vereség ellenére azonban több bizakodásra okot adó jelenetet is láthatott Szabó Edina vezetőedző. A székesfehérvári lányok ugyanis kétszer is vezettek négy góllal, ám az osztrákok mindannyiszor egyenlíteni tudtak, a félidőben pedig már két góllal is vezettek.

A második játékrészben is egyenlő ellenfelei voltak a cornexis lányok a Hypónak, ám annak ellenére, hogy az összecsapás vége előtt újra kétgólos előnyre tettek szert Kenyeresék, a végén az osztrákok örülhettek. A támadásban remeklő és egyaránt hét gólig jutó Balogh Bea és Brigovácz Nikolett mindemellett csak dicséretet érdemel.

MobilPress

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK