Vágólapra másolva!
Új edző ül majd a Ferencváros jégkorongcsapatának kispadján a pénteki, Újpest elleni rangadón. A 100%Fradi információja szerint a bajnokság első két fordulójában dolgozó Bukta Andrást az eddigiekben utánpótlásedzőként tevékenykedő Szabó István követi.

Kassai György szakosztályelnök megerősítette a hírt a Fradihoki.hu oldalon, hozzátéve, a váltásnak anyagi okai voltak."Bukta András becsülettel tette a munkáját, de azt nem várhattuk el, hogy naponta vidékről felutazva ingyen tegye mindezt. Gondjaink több mint két hónap alatt sem oldódtak meg, s egyelőre, bár optimisták vagyunk, nem várható a közeli jövőben sem, hogy pozitív fordulatot vesz a szakosztály helyzete. Andrással békében váltunk el, nem kizárva azt, hogy a későbbiekben még találkozunk. Szabó István eddig a két utánpótláscsapatunknál tevékenykedett, most az ő kezébe kerül a karmesteri pálca."

"Közös megegyezéssel váltunk el egymástól, nyitva hagyva egy kis kaput a jövővel kapcsolatban. Sajnos az elmúlt két hónap alatt nem oldódtak meg a szakosztály anyagi gondjai, így pedig nem tudom garantálni a minőségi munkát. Két hónap próbaidőben egyeztünk meg még augusztusban, és ez, ha egy kicsit később is, de most lejárt" - nyilatkozta Bukta András.

"A rossz anyagi helyzet miatt mindenképpen házon belül akarta megoldani a problémát a vezetés, így kerülhettem én a képbe. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy vágytam erre a posztra, pláne így az UTE elleni rangadó előtt. De ha már így alakult, akkor mindent meg fogok tenni azért, hogy a csapat becsületesen készüljön fel nemcsak a pénteki meccsre, hanem a szezon hátralévő részére is. Eközben pedig azon is dolgoznunk kell, hogy megoldódjanak a financiális gondok" - vélte Szabó István.