Vágólapra másolva!
A Magyar Köztársaság Kupa döntőit a hagyományos időpontban rendezik a rögbisek: október 23-án Vácott vívnak a felnőttek, egy nappal előtte Érden az utánpótlás korosztályok. A kupa érdekessége, hogy nem a bajnokságban megszokott 15 fős rögbiben, hanem az olimpiai aspiráns 7-es változatban mérik össze erejüket a csapatok.

A kupa különleges esemény a rögbiseknél, hiszen itt nyílik lehetőségük hét fős rögbit játszani. Ez a látványban gazdag rögbiválfaj igazi nézőcsalogató, hiszen a teljes pályán 7-7 játékos küzd kétszer hét perc alatt a minél több pont eléréséért. A legtöbb játékszabály ugyanaz, mint a 15-ös rögbiben, csak az álló szituációk változnak. A nagy terület kedvez a gyors játékosoknak, és a védekezési hibákat könyörtelenül ki lehet használni, így rengeteg esemény zsúfolódhat be a 14 percbe.

A kupa immár hagyományosan Vácott kerül megrendezésre, és lényegében itt választják ki a a nemzeti 7-es válogatott tagjait. A jól ismert kupahangulat a rögbiseknél is adott, hiszen másodligás csapatok versenyeznek az NBI-es gárdákkal. Az elmúlt öt évben - ahogy 1999 óta minden bajnoki kiírást - a kupát is az Esztergomi Vitézek csapata nyerte.

RÖGBI MAGYAR KÖZTÁRSASÁG KUPA
Időpont:
2005. október 23. (kezdés: 10 óra, döntő: 17 óra)
Helyszín: Vác, a Király Endre Szakközépiskola sportpályája (Temető út 8.)
A résztvevő csapatok. A-csoport: Battai Bulldogok, Medvék RC, Békéscsabai Bikák, B-csoport: Kecskeméti ARC, Elefántok I., Fit World RC Szeged, C-csoport: Esztergomi Vitézek, Exiles RFC, Szentesi 91-esek, D-csoport: Fehérvár RC, Elefántok II., Gyöngyösi Farkasok

A Magyar Kupa utánpótlás korosztályok számára rendezett döntője
Időpont:
2005. október 22. (10-16 óra között)
Helyszín: Érd, Ercsi úti sporttelep
A résztvevő csapatok: Battai Bulldogok, Esztergomi Vitézek, Fehérvári Vadkanok, Pécsi Indiánok, Váci Elefántok