Vágólapra másolva!
A Cornexi magabiztosan, 43-33-ra győzött hazai pályán a Vác ellen. A szerdai edzésen bokaszalag-szakadást szenvedett, így egy hónapig hiányzó Tápai Szabina hiányát nem érezte meg a székesfehérvári együttes és tízgólos sikerének köszönhetően feljött a tabella második helyére, az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Dunaferr elé. A mezőny legeredményesebb játékosa a 11 gólt szerző Őri Cecília volt.

nőikézilabda-bajnokság, 7. forduló:
Cornexi-Alcoa-HSB Holding -Váci NKSE 43-33 (23-15)
Székesfehérvár, 1000 néző
v.: Dudás. Serfőző
Cornexi-Alcoa-HSB Holding: Sugár - Balogh B. 8, Korgyuk 2, Szabó V. 3, Siti 5, Őri E. 5, Kenyeres 8. Csere: Fekete (kapus), Pádár 6, Brigovácz 4, Vijunaite 2, Vaszari, Tápai A.
Váci NKSE: Gridnyeva - Sterbik 2, Hornyák 5, Őri C. 11, Farkas V. 3, Veszeli 4, Klász 7/5. Csere: Juhász (kapus), Bagócsi, Belső 1
hétméteresek: 0 ill.6/5
kiállítások: 6 ill. 2 perc

Remekül kezdett a hazai csapat, amelyben különösen a kapus Sugár Tímea, valamint a válogatott Balogh Beatrix és Kenyeres Fanni villogott. A játékvezetők ténykedése nem aratott osztatlan sikert a székesfehérvári drukkerek között, a hazai csapat például egyetlen hétméterest sem dobhatott a 60 perc alatt.

A váciak a második félidő derekára 30-25-re felzárkóztak, de miután a Cornexi játékosai emberhátrányban is eredményesek voltak, végül tízgólos sikerrel zárták a találkozót. Érdekesség, hogy első élvonalbeli mérkőzésén lépett pályára a sérült Tápai Szabina testvére, Tápai Andrea.

További eredmények:
Vasas-Invitel - Békéscsaba 41-27 (18-8)
Bp. Kőbánya-Spartacus - Kiskunhalas 27-32 (14-18)

(MobilPress)