Vágólapra másolva!
A tavalyi jégkorong bajnoki döntő két résztvevőjének találkozója izgalmas játékot, jó iramot, de kevés gólt hozott. A címvédő Alba Volán végül a kitűnően védő Budainak köszönhetően 2-1-re győzött a Dunaújváros ellen, a hazaiak legjobbja a válogatott Palkovics Krisztián volt.

Interliga és Borsodi Liga jégkorong mérkőzés:
Alba Volán FeVita - DAC-Invitel 2-1 (0-0, 1-0, 1-1)
Székesfehérvár, 2000 néző
v: Pahor (szlovén), Bedő, Haszonits
gól: Vaszjunyin (38.), Palkovics (50.) ill. Papp (56.)
kiállítások: 10., ill.10 perc

Nagy vendéghelyzettel kezdődött a találkozó, de Peterdi ziccerét remekül hárította Budai az első percben. Ezt követően is a DAC játszott fölényben, ám a hazaiak pár perc múlva átvették az irányítást a remek iramú találkozón. Az Alba Volán Kangyal és Holéczy kiállítása miatt emberhátrányba került, de a dunaújvárosiak nem tudták gólra váltani a létszámfölényt.

A második felvonást újabb kiállítások tarkították, ám a csapatok nem éltek a lehetőséggel, és sokáig úgy tűnt, ebben a harmadban sem születik gól. A 38. percben azonban Holéczy passzát követően Vaszjunyin közelről lőtt kapura és megszerezte a hazaiak vezető találatát. Egyre magabiztosabban játszottak a fehérváriak és Budai remek védéseinek köszönhetően eredménytelenek voltak az újvárosi próbálkozások.

Palkovics növelte az előnyt az ötvenedik percben, a válogatott játékos a kapus hóna alatt egy gyönyörű csuklómozdulattal vágta a hálóba a korongot, amely a kapufát érintve vágódott a gólvonal mögé. Négy perccel a mérkőzés vége előtt, amikor többen elkönyvelték a sima hazai sikert, a Dunaújváros ismét nyílttá tette a végjátékot. A fiatal Papp Viktor célozta meg a kaput, és bár Budai beleért a lövésbe, hárítani nem tudott. Björn Ferber az 58. percben időkéréssel próbálta felrázni a vendégeket, az eredmény azonban nem változott, és 2-1-es Alba Volán sikerrel ért véget a párharc.

(MobilPress)