Társoldalunk:

A Dominóé a pólós Szuperkupa

2005.10.29. 18:51

A bajnok Domino vízilabdacsapata végig vezetve 13-8-ra verte a kupagyőztes Vasast a Szuperkupáért kiírt találkozón a Kőér utcában.

férfivízilabda Szuperkupa:
Domino-BHSE - TEVA-VasasPlaket 13-8 (5-2, 4-2, 3-3, 1-1) (videoriport)
Kőér utca, 1000 néző
v.: Juhász, Vojvoda
gól: Biros, Benedek 4-4, Bárány, Hárai, Fodor, Molnár, Bárány 1-1 ill. Varga D., Vindisch 2-2, Steinmetz B., Kállay, Zentai, Mátyás 1-1

A Vasas hozta el a labdát a kezdő sípszó után, ám ezt követően a hazai együttes percei következtek. Villámrajtot vett a Honvéd, Fodor kezdte meg a gólgyártást, majd Benedek egy, illetve Biros két találatával 4-0-ra elhúzott Kovács István együttese.

Az angyalföldiek azonban úgy gondolták ideje felébredni, és az első negyed végére 5-2-re szépítettek. A második játékrész már szorosabb küzdelmet hozott, ám a hazaiak mégis tovább növelték az előnyt, így a félidőben már megnyugtató, 9-4-es előnyt szereztek.

A harmadik felvonásban  az előny birtokában kissé visszafogottabban játszott a Domino, ám Benedek vezérletével továbbra is tartani tudta az öt-hatgólos vezetést. Ekkor már látszott, hogy ezúttal nem lesz szükség hosszabbításra ahhoz, hogy eldőljön a Szuperkupa sorsa.

A Honvéd 11-7-es vezetésnél időt kért, amelyet rögtön egy Biros gól követett Az utolsó negyedben - amelyben mindössze Vári és Vindisch volt eredményes - már látszott, hogy a Vasasban nincs annyi erő, hogy megfordítsa a mérkőzést, így a hazai pályán játszó Domino végig vezetve nyert 13-8-ra és elhódította a Szuperkupát.

(MobilPress)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK