Vágólapra másolva!
Meglepetésre a Ferencváros 2-0-ra legyőzte a címvédő Alba Volán-FeVitát a jégkorong Borsodi Ligában.

jégkorong Borsodi Liga:
Ferencváros - Alba Volán FeVita 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)
Budapesti Koricenrum, 700 néző
gól: Jánosi, Oscarsson
kiállítások: 6, illetve 10 perc

A Fradi első hazai bajnokiján bekezdett a nagynevű székesfehérvári alakulat ellen. A 4. percben Jánosi Csaba egyedül húzott kapura, lövése kipattant Budai kapusról, de a csatár lecsapott a korongra és megszerezte a vezető gólt. A Volán természetesen az eredmény után vetette magát, de a rohamokat a zöld-fehér védelem, élén Fedor kapussal, nagyszerűen állta.

A középső játékrész kiegyenlített, de küzdelmes, élvezetes játékot hozott. A nagy küzdelembe azonban sok pontatlanság szorult, az élményt pedig főleg a két hálóőr nyújtotta, akik remekeltek a ketrecek előtt.

A záró harmadban is futott az eredmény után az Alba Volán, de amíg ők egyre idegesebbek lettek, addig a Fradi egyre jobban érezte a győzelem szagát. A hajrában a fehérváriak lehozták a kapust, de ez is az zöld-fehéreknek kedvezett, tíz másodperccel a vége előtt a svéd Oscarsson a félpályáról talált be.

A meccs krónikájához tartozik, hogy olyan igazolással érkezett a székesfehérváriak három játékosa, Holéczy, Buril és Ondrejcik, amelyben nem volt benne az érvényességet igazoló pecsét. Erre aztán Palla Antal, a vendégek technikai vezetője berohant a szövetségbe, ahol érvényesítették a papírokat, és a második harmadtól már szerepelhettek a hokisok.

Csakhogy már ezen az összecsapáson sem játszhattak volna, mert a kezdés előtt 40 perccel le kell zárni a nevezést, és akkor még érvénytelen papírjuk volt. A Ferenváros nem óvta meg a meccset, ezt Kassai György a zöld-fehérek szakosztályvezetője mondta az MTI-nek szerda este: "Óriási siker, hogy nyertünk. Ennek ellenére felháborít, hogy a találkozó alatt kaphat három játékos engedélyt."

Most az is kiderül, hogy a három hokisnak pontosan mikor járt le a papírja. Ha már a múlt héten, akkor például a pénteki, a DAC-Invitel ellen 2-1-re megnyert Borsodi Liga és Interliga-mérkőzés pontjai is veszélybe kerülnek. Amennyiben bebizonyosodik, hogy Holéczy, Buril és Ondrejcik akkor érvénytelen, lejárt engedéllyel szerepelt, a dunaújvárosiak kapják a győzelemért járó 3 pontot, 5-0-s gólkülönbséggel.

A DAC-Invitel technikai igazgatója, Váradi Zsolt az MTI érdeklődésére elmondta: mivel jelenleg Zágrábban tartózkodik (a csapat hosszabbításban nyert a Medvescak elleni Interliga-csatában), ezért csak csütörtökön tud foglalkozni az üggyel.

Lévai József, a versenybíróság elnöke a távirati irodának úgy nyilatkozott, hogy sem a Ferencvárosnak, sem a DAC-nak nem kell óvni, ugyanis a testületnek hivatalból kell megvizsgálni - akár utólag is -, hogy egy játékos jogosulatlanul lépett-e jégre az adott összecsapáson.

"Amennyiben bebizonyosodik, hogy egy játékos érvénytelen igazolással szerepelt az adott mérkőzésen, akkor automatikusan az ellenfél kapja a három pontot 5-0-s gólkülönbséggel. Csütörtökön érkezik be a szövetségbe a pénteki és a szerdai találkozó jegyzőkönyve, és akkor lehet vizsgálatot indítani. A versenybíróságnak nemcsak állást kell foglalnia, hogy kit illet a három pont, hanem azt is meg kell állapítania, kik a felelősök" - mondta Lévai József.

(MobilPress) / (MTI)