Vágólapra másolva!
A Honvéd egyetlen góllal verte a Vasast a férfivízilabda-bajnokság élvonalának vasárnap délben játszott rangadóján.

Férfivízilabda-bajnokság, 4. forduló:
TEVA-VasasPlaket - Domino-BHSE 11-12 (2-5, 4-1, 3-3, 2-3) (videoösszefoglaló)
gól:
Varga 3, Steinmetz B., Vindisch, Steinmetz Á. 2-2, Heinrich, Mátyás 1-1, illetve Biros 3, Kiss G., Molnár, Fodor, Paján 2-2, Benedek 1.

Az október 29-ei Szuperkupa után, amikor is a Kőér utcában a bajnoki címvédő "dominósok" 13-8-ra simán diadalmaskodtak a kupabirtokos "tevások" ellen, az ob I-es szezon őszi, negyedik fordulójában került össze újfent egymással a két csapat. A Vasasnak lett volna miért visszavágnia a bajnoki titulust ötször egymás után sorozatban - és rendre a piros-kékek rovására - kiharcoló Honvédnak, ám igyekezetét az angyalföldiek számára hazai pályának számító Komjádi uszodában sem koronázta siker.

Az első nyolc percben három góllal elhúzott a mind a hét olimpiai bajnokát felvonultató vendégcsapat, ám a félidőre egyenlített a feltámadó házigazda, s ha 6-6-nál az amúgy jól játszó Steinmetz Barnabás nem kapufára lövi az ötméterest, át is vehette volna a vezetést a két athéni ötkarikás aranyérmest a soraiban tudó Vasas.

A harmadik negyedben minden Honvéd-találatra volt Vasas-válasz, mi több: 9-8-nál Vindisch Ferenc jóvoltából először volt az előny az angyalföldieknél, ám a harmadszor is eredményes Biros Péter egalizált. A döntés a befejező játékrészre maradt, s a feszültséget a bajnok bírta jobban, amely a "szürke eminenciás" Paján Viktor kétgólos előnyt hozó duplája után a csapatkapitány Benedek Tibor "zárszavával", azaz remekbe szabott kapufás bombájával végül is egyetlen góllal nyerte a hibákkal tarkított, ám roppant izgalmas rangadót.

Földi László, a Vasas vezetőedzője: "Nagyon jó mérkőzés volt, mi mindent megpróbáltunk, de a Honvéd nyert, remélem, legközelebb mi fogunk. Apróságokon múlt a dolog, rutinosabb, régebb óta együtt játszó csapat a Honvéd, mint a miénk."

Kovács István, a Honvéd vezetőedzője: "Nagyon jól kezdtünk, 5-2-re elhúztunk, de nem tudtunk élni az ebből fakadó lehetőséggel. Katasztrofális volt az emberelőny-kihasználásunk. Végtére is örülök, hogy idegenben nyertünk, mert az mindig jó, de a jövő heti Euroliga-meccsünkig javulnunk kell."

További eredmények:
OSC-Kaposvár - Szolnoki Főiskola VSC 13-13 (3-2, 4-3, 3-5, 3-3)
FTC - Neptun VSC 18-5 (4-1, 5-0, 5-3, 4-1)
PVSK-FŰSZÉRT - Dermax-UTE-VB Leasing 6-11 (3-2, 2-3, 1-4, 0-2)
Brendon-Fenstherm-ZF-Eger - Szeged Beton VE 13-12 (3-3, 4-3, 4-4, 2-2)