Vágólapra másolva!
Csoportmásodik lett az MKB Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligája F jelű kvartettjében, miután vasárnap idegenben tizenegy góllal kikapott az előző kiírásban finalista spanyol Ciudad Realtól. Az EHF-kupa további küzdelmeitől a Dunaferr és a Tatabánya-Carbonex is elbúcsúzott.

Bajnokok Ligája, F csoport, 6. - utolsó - forduló:
Ciudad Real (spanyol) - MKB Veszprém 34-23 (16-10)

Az már az összecsapás előtt biztos volt, hogy ez a két csapat folytathatja szereplését a nyolcaddöntőben, csak éppen arra vártak választ a sportág szerelmesei, hogy melyik együttes végez az élen, és kerül ezzel kedvezőbb helyzetbe a keddi bécsi sorsolásra.

A magyar bajnok az előző két BL-kiírás negyeddöntőjében oda-vissza kikapott a Ciudad Realtól, a mostani idényben viszont Veszprémben sikerült győznie 31-29-re. A Real otthonában korábban még pontot sem szerző vendégek az első negyedóráig jól tartották magukat, egy-két góllal vezettek, 7-6 után viszont a hazaiak fordítottak, és simán elhúztak.

A Veszprém ebben a szakaszban támadásban és védekezésben sem villogott. A folytatásban sem sokat változott a játék képe, a spanyolok minden poszton jobbak voltak. A különbség kétszámjegyűre nőtt (23-13), és már egyik gárda sem hajtott teljes erőbedobással.

A csoport szombati mérkőzésén:
Tatran Presov (szlovák) - Dinamo Bucuresti (román) 30-25

A csoport végeredménye:
1. Ciudad Real 10 pont
2. Veszprém 10
3. Tatran Presov 2
4. Dinamo Bucuresti 2.

Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény döntött. Szombaton dőlt el, hogy a másik magyar induló, a Pick Szeged a címvédő spanyol Barcelona mögött a második helyen végzett a D csoportban, és ugyancsak bekerült a 16 közé.

(MTI)