Vágólapra másolva!
Az egyaránt csoportmásodik MKB Veszprém és Pick Szeged bízik abban, hogy a dán Aarhust vagy a szlovén Celjét kapja ellenfélnek a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének keddi sorsolásán. A két magyar alakulatot a csoportelsőkhöz választják, és az biztos, hogy a visszavágókat vívja idegenben december 10-én vagy 11-én. Az első mérkőzéseket Veszprémben és Szegeden játsszák december 3-án vagy 4-én.

Három spanyol - a címvédő Barcelona, az előző kiírásban finalista Ciudad Real és a Portland San Antonio -, két német - a Kiel és a Flensburg-Handewitt -, a francia Montpellier pillanatnyilag esélyesebbnek tűnik, ezért lenne szerencsés, ha az Aarhus vagy a Celje akadna a magyarok útjába.

A nyolcaddöntőben négy spanyol, három német, két-két magyar, francia, szlovén és dán, valamint egy horvát alakulat szerepel majd. A csoportharmadikok a KEK nyolcaddöntőjében folytatják.

A BL eddigi hat fordulója alapján a Veszprém macedón átlövője, Kiril Lazarov 48 találattal vezeti a góllövőlistát, a Szeged szerb légiósa, Milorad Krivokapic 33-mal a 13., míg a szintén veszprémi Perez Carlos 30 góllal a huszadik.

Mivel az EHF-kupában a Dunaferr és a Tatabánya, valamint a KEK-ben korábban a PLER-Airport búcsúzott, ezért a magyar férfi gárdák közül csak a két BL-es klub maradt versenyben.

első kalap (csoportgyőztesek)
Montpellier (francia), Celje (szlovén), Aarhus GF (dán), Barcelona (spanyol), Kiel (német), Ciudad Real (spanyol), Portland San Antonio (spanyol), Flensburg (német)

második kalap (csoportmásodikok)
Magdeburg (német), Ademar Leon (spanyol), Gorenje Velenje (szlovén), Pick Szeged, KIF Kolding (dán), MKB Veszprem KC, RK Zagreb (horvát), Paris Handball (francia)

(MTI) / [origo]