Vágólapra másolva!
Kikapott a Honvéd férfivízilabda-csapata az Euroliga főtáblájának A csoportjában: Kovács István együttese a körmérkőzéses sorozat vasárnap esti első meccsén a Mladost Zagrebbel szemben három góllal maradt alul a horvát fővárosban.

vízilabda Euroliga, főtábla, A csoport, 1. forduló:
Mladost Zagreb (horvát) - Domino-BHSE 13-10 (2-2, 3-3, 5-3, 3-2)
a magyar góldobók: Paján, Benedek 3-3, Biros, Kiss, Kovács, Fodor 1-1

Nem ígérkezett könnyű kirándulásnak és nem is lett az a Honvéd zágrábi útja: a vasárnapi összecsapáson tudniillik a korábbi hétszeres BEK-győztes, s a jelenben is a kontinens legerősebb gárdái közé tartozó Mladost várta a tavasszal Euroliga-második, 2004-ben az első számú európai pólósorozatot megnyerő magyar csapatot.

Az idei selejtezőben a Szegedet 9 (!) góllal verő, féltucat válogatott játékost felsorakoztató horvátok és a mind hét olimpiai aranyérmesét mozgósító magyar bajnok pólós párbajában előbb Benedek Tiborék, majd a hazaiak vezettek eggyel, mígnem a harmadik negyedben 6-6-ról előbb 8-6-ra, majd 10-8-ra elléptek a vendéglátók.

A folytatásban felváltva eső találatok közül is eggyel többet a zágrábiak szereztek, így végül is 13-10-re nyertek. A négyes másik párjában már szerdán lezajlott az első csata, amelyben az olasz Posillipo - az Euroliga 2005-ös Final Fourjának győztese, vagyis a címvédő - 12-9-re diadalmaskodott a német Spandau 04 felett.

A második csoportkörben, december 11-én a Honvéd a nápolyiakat fogadja a Kőér utcában, a berliniek pedig Zágrábba látogatnak.