Vágólapra másolva!
Az Alba Volán-Fevita hazai pályán magabiztosan legyőzte az Újpest együttesét a jégkorong Borsodi Ligában. A találkozó az Interliga küzdelmeibe is beleszámított.

eredmény, Borsodi Liga/Interliga
Alba Volán-Fevita - Újpest 5-2 (3-0, 2-1, 0-1)
gól:
Palkovics (2.), Simon (12.), Stastny (17.), Palovcik (22.), Fodor (23.), illetve Gallo (35.), Drahovksy (43.)

2. perc: Buril a kék vonalról Ocskay passzát vágta a kapuba. (1-0)

12. perc: Simon szólózott végig a vendégek védelmén, majd az akció végén a kapu jobb felső sarkába emelt. (2-0)

17. perc: A gólhelyzetben lévő Palovcik önzetlenül az érkező Stastny elé tálalt, aki két lépésről a jobb sarokba emelt. (3-0)

22. perc: Csibi átadásával Palovcik megkerülte a kaput, majd közelről bepofozta a korongot Bernei lábai és a kapufa között. (4-0)

23. perc: Kiss lövése kipattant a kapusról, de érkezett Fodor, aki bevágta a pakkot. (5-0)

35. perc: Gallo a kék vonalat elhagyva lövésre vállalkozott, a korong a meglepett Budai mellett a kapuban kötött ki. (5-1)

43. perc: A lilák lemásolták első góljukat, csak most Budai is besegített. Drahovsky lövését elnézte a fehérvári kapus. (5-2)

Az Alba Volán a mérkőzés első kapura lövéséből betalált, Buril távoli kísérletébe Palkovics tette bele az ütőjét. A vendégek folyatatásban is gyengélkedtek, és két nagy védelmi hiba után ismét a hálójukba került a korong, előbb Simon lőtte ki a jobb felső sarkot, majd Stastny nem hibázott közelről. A harmadik Alba Volán-találatot követően Bernei helyett Sájevics állt a fővárosiak kapujába.

A szünet után sem ért véget az Újpest kálváriája, Palovcik emberelőnyből növelte a hazaiak előnyét, majd kerek egy perc múlva Fodor a kapuvasról kivágódó korongot vágta a hálóba. Az ötödik fehérvári találat után Bernei visszaállt. Ezt követően felpörgött az Újpest, és sikerült szépítenie: Gallo távoli lövése akadt be. A zárójátékrész elején Drahovsky faragott a hátrányból, de több komoly helyzet már nem adódott.

további eredmény
DAC-Invitel - Miskolci Jegesmedvék 7-1 (4-0, 0-0, 3-1)

(MTI) / MobilPress