Vágólapra másolva!
A Debreceni Vadkakasok csapata három győzelemmel és egy vereséggel jutott be a férfi kosárlabda Páneurópai-kupa nyolcaddöntőjébe, miután az utolsó csoportkörben hazai pályán kikapott a svájci Boncourt együttesétől.

eredmény, 4. forduló, B csoport
Debreceni Vadkakasok - Boncourt (svájci) 82-85 (20-25, 21-13, 20-23, 21-24)
a legjobb dobók:
Tóth 21/12, Andriukaitis 19, illetve Alisevas 24, Ellis 17, Zebulon 17, Block 11

A második fordulóban a hajdúságiak kellemes meglepetésre 91-89-re nyertek Boncourtban, az újabb sikerhez azonban vajmi kevés támogatásra számíthattak a közönség részéről, hiszen alig néhány százan ültek a Főnix Csarnok lelátóin.

Az első hat percben csak a hármasvonalon túlról talált be a Debrecen, ám a javarészt légiósokkal felálló svájciak ekkor már 14-9-re vezettek. Horvat azonban egy ötpontos akcióval - tripladobás után szabálytalankodtak vele szemben - felzárkóztatta a magyar bajnoki ezüstérmest.

A folytatásban a frissebben mozgó és sokkal több lepattanót szerző ellenfél már hét ponttal elhúzott, a házigazdák csak futottak az eredmény után, mígnem Tóth és Andriukaitis révén a 19. percben, 38-37-nél végre átvették a vezetést. A félidőben 41-38 volt az állás.

A nagyszünetet követően nagyobb tempóra váltottak a Vadkakasok, ezzel némileg meglepve az amúgy jó fizikumú Boncourt-t, amely zónavédekezésre váltva a negyed végére megfékezte őket, és ledolgozta kilencpontos hátrányát (61-61).

A dekoncentrált, elképzelés nélkül támadó Toroman-gárda Tóth tripláival tartotta magát, ám a hajrá a riválisé volt, amelynek hárompontos sikere egyben azt jelenti, hogy a hazaiak összesítésben egy ponttal lemaradtak a csoportelsőségről.

A Debrecen tehát a B jelű trió másodikjaként jutott be a nyolcaddöntőbe, ahol az A csoportban győztes, ciprusi bajnok Nicosiával találkozik december 8-án itthon, majd 15-én idegenben.

a B csoport végeredménye:
1. Boncourt 7 pont
2. Debreceni Vadkakasok 7
3. Prostejov (cseh) 4

Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény döntött.