Vágólapra másolva!
Ausztria legyőzése után Horvátország nőikézilabda-csapata sem okozott különösebb gondot a magyar válogatottnak, amely a Pannon GSM-kupa 3. napján 29-25-re győzött Balatonfüreden.

eredmény, Pannon GSM-kupa, 3. nap
Magyarország - Horvátország 31-25 (16-11)
Balatonfüred
v.: Doborovits, Tájok
gól: Kenyeres 6, Görbicz 5/3, Vérten 3, Balogh B. 3, Ferling 3, Kovacsicz 3, Borbás 2, Mehlmann 2, Szűcs 2, Őri C. 1, Bódi 1, illetve Pasicnik 6, Franic 4, Golubic 3, Pusic 3, Cop 3, Pensa 2, Arsnalagic 2, Vresk 1, Tatari 1.
hetes: 4/3, illetve 5/3
kiállítás: 6, illetve 4 perc

A csütörtöki, osztrákok elleni összecsapáshoz képest két helyen változtatott csapatán Németh András szövetségi kapitány, aki ezúttal Pálinger Katalint és Bódi Bernadettet jelölte - Herr Orsolya és a kisebb vállsérülést szenvedő Tóth Tímea pedig kimaradt.

Az ellenfél a horvát válogatott volt, amely pénteken négy góllal, 33-29-re verte Ausztriát, azaz a találkozó az acélosnak nem nevezhető, háromcsapatos viadal döntőjének is beillett. A két csapat korábban 15 alkalommal mérkőzött meg egymással, kilenc magyar és öt horvát siker mellett egyszer végeztek döntetlenre a felek. Utoljára október 16-án a Croatia-kupán meccselt egymással a két válogatott, s meglepetésre a házigazda 30-27-re nyert akkor.

A mérkőzés előtt Kindl Gabriellát 75. válogatottsága alkalmából köszöntötte a szövetség.

Közel négy percet kellett várni az első gólig, ekkor Pasicnik találta meg a kapuhoz vezető utat, erre Mehlmann válaszolt hasonló nagy bombával. Sokáig nem találta a nyitott védekezés ellenszerét a magyar együttes, a vendégek pedig a kapufával álltak hadilábon - szerencsére Borbásék találtak rá először a lövőformára, a 15. percben ki is kérte idejét Josip Sojat kapitány (7-3).

A remekül játszó Pasicnik és a ziccerben megiramodó Cop találataival még 7-5-re feljött a vendégcsapat, ekkor Németh András húzott újat, három irányítója - Ferling, Görbicz, Siti - szétzilálta a horvát falat, Vérten és Balogh kiválóan használta ki a szélek adta lehetőségeket, a félidő hajrájára 15-9-re, a szünetre 16-11-re módosult az eredmény.

Jól kezdődött a második játékrész is, a szokásos szélsőcserék (Kenyeres és Kovacsicz jött a Vérten, Balogh kettős helyére) új színt hoztak a játékba, a védekezés is stabilizálódott, amikor hiba csúszott a gépezetbe, akkor meg Pálinger segített, az FCK kapusa heteseket is hárított.

A 37. percre 21-13-ra nőtt az előny, a szakvezetés így védekezésben is nyugodtan kísérletezgetett, s a Kindl, Hornyák, Szűcs triót párokba rendezve kereste a legideálisabb duót a belső, hármas pozícióba. A nyolcgólos fór 25-17-nél még élt, aztán a barátság jegyében Golubiucék is kaptak némi alamizsnát, hogy a hajrá utolsó percében Bódi és Kenyeres beállítsa a 31-25-ös végeredményt.

Németh András szövetségi kapitány: "A múltkori mérkőzéshez képest 15-20 százalékkal előrébb vagyunk, jól látszanak a taktikai elképzelések, amelyeket a játékosok meg tudnak tölteni tartalommal. Vannak hibák, ha az előttünk álló egy hétben javulunk, olyan formában utazhatunk a vébére, ahogy előre elterveztük."

a torna végeredménye
1. Magyarország 4 pont
2. Horvátország 2
3. Ausztria 0.

Pincési László