Vágólapra másolva!
A december 5. és 18. közötti szentpétervári világbajnokság előtt a magyar nőikézilabda-válogatott két tatai edzőtáborozás között lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzéseit a Balatonfüreden megrendezett Pannon GSM-kupán. A lányok magabiztos játékkal könnyed győzelmet arattak Ausztria (42-27) és Horvátország (31-25) válogatottja ellen. A Cornexi-Alcoa-HSB Holding csapatának balszélsőjét, a válogatott Kenyeres Fannit kérdeztük, hogyan értékeli saját és a nemzeti együttes szereplését.

"Nehéz volt az elmúlt egy hét, mivel kemény munkát végzett a válogatott. Napi két-három edzésünk volt, kemény futó- és kondicionáló edzésekkel kiegészítve. Erre szükségünk volt, hiszen láthatóan sokkal jobb lett a csapat összjátéka. A Pannon GSM-kupán nyújtott teljesítményünkön is megmutatkozott az a plusz egy hét, amit Tatán együtt tölthetett a válogatott. Ezek a mérkőzések hasznosak voltak a számunkra, valamint sikerült teljesíteni a kapitány elvárásait is" - nyilatkozta Kenyeres.

A játékos elárulta, Németh András szövetségi kapitány a kikapcsolódásról is kellőképpen gondoskodott. A csapat a "Legyen Ön is milliomos", és az "Activity" játékokkal töltötte szabadidejét, de voltak a lányok moziban is, ahol az 'Egy szoknya, egy nadrág' című filmet nézték meg. Sőt, ellátogattak egy általános iskolába is, ahol gyerekekkel együtt játszottak, s nem maradhatott el az autogramosztás sem.

"A balatonfüredi torna után egy nap pihenőt kaptunk, így a vasárnap a feltöltődés és pihenés jegyében telt. Hétfőn óta együtt folytatjuk a világbajnokságra való felkészülést a tatai edzőtáborban, ahol szintén azon dolgozunk, hogy még jobban összecsiszoljuk, erősítsük a csapatot, és javítsunk a hibáinkon, mint például a ziccerek kihasználása.

A válogatott esélyeit illetően a világbajnokságra mindenképpen úgy utazunk ki, hogy az első hatban ott legyünk. A mostani válogatott egy teljesen új szerkezetű csapat, és minden attól függ, hogy mennyire sikerül agresszíven védekeznünk, valamint az ebből adódó helyzeteket kihasználnunk. Az ember akkor nyújtja a legjobb teljesítményét, ha a legjobbra törekszik, ezért mi is ezt tesszük. Elégedett lennék, ha minden meccsen kihoznánk magunkból a maximumot, és ez minél többre lenne elég..."

az utazó keret
kapusok: Pálinger Katalin (FCK), Sugár Tímea (Cornexi)
jobbszélsők: Kovacsicz Mónika (Győr), Balogh Beatrix (Cornexi)
jobbátlövők: Mehlmann Ibolya (Dunaferr), Hornyák Ágnes (Vác)
irányítók: Ferling Bernadett (Dunaferr), Görbicz Anita (Győr), Siti Eszter (FCK)
beállósok: Borbás Rita (Dunaferr), Őri Cecília (Vác)
balátlövők: Kindl Gabriella (Dunaferr), Tóth Tímea (FTC), Szűcs Gabriella (DVSC)
balszélsők: Vérten Orsolya (Győr), Kenyeres Fanni (Cornexi).

Lejátszotta két, Svédország elleni felkészülési mérkőzését az angolai nőikézilabda-válogatott. A szentpétervári világbajnokságra készülő együttes - amely a B csoportban Magyarország ellenfele is lesz - egy 27-21-es győzelem mellett egy meccsen ikszelt a skandinávokkal (22-22).

Két könnyed győzelemmel kezdte meg svédországi túráját az angolai nőikézilabda-válogatott, amely először a Team Eslöv IK klubcsapatát verte 44-23-ra, majd a vb-csoportellenfél Ausztráliát ütötte ki 40-10-ra. (Az auszik "erősségére" jellemző, hogy a másodosztályú H65 nevű csapattól is kikaptak 30-26-ra.)

Következett a két, Svédország elleni mérkőzés, s még mielőtt bárki legyintene a skandinávokra, tudni kell: a novemberi Világkupán ez a gárda mindössze egy góllal kapott ki Romániától (28-29), s legyőzte az azóta Möbelringen-kupát nyerő Dániát (25-24)!

Az első, landskronai összecsapáson az afrikai együttes remekelt, s 22-22-es döntetlent ért el. Jéronimo Netó tanítványai egy nappal később, Eslövben még jobban játszva 27-21-re verték a skandinávokat.

eredmények
Svédország - Angola 22-22 (12-11)
a svéd gólszerzők:
Enström 7/1, Torstensson 3, Jiveby 3, Wirén 2, Olsson 2, Aronsson 2, Skogsberg 1, Fredén 1, Ahlm 1.

Svédország - Angola 21-27 (8-13)
a svéd gólszerzők:
Wiberg 4, Lina Möller 4/3, Boson 3, Gustafsson 3, Könsberg 3, Lagerström 2, Alexandra Möller 1, Holmgren 1.

Vb-ellenfelünk Svédországban készül/sport/csapat/kezilabda/20051121martatan.html?pIdx=2