Vágólapra másolva!
A legjobb hat közé jutást célozza meg a magyar nőikézilabda-válogatott a hétfőn kezdődő és december 18-ig tartó szentpétervári világbajnokságon.

Ez az eseményt felvezető szerdai budapesti sajtótájékoztatón hangzott el, ám a feladat teljesítése nem lesz egyszerű, mivel a legutóbbi, 2003-as vb-ezüstérmes magyarokkal azonos csoportban szerepel a másfél héttel ezelőtti Világkupa első és második helyezettje, a norvég, illetve a dél-koreai csapat, ráadásul a minimális célként meghatározott középdöntőbe jutás után a Vk-3., házigazda orosz alakulattal is meg kell mérkőzni. Így aztán az Ausztrália, Angola és Szlovénia elleni kötelező siker mellett a "leckesorba" legfeljebb két vereség fér bele, az elődöntőhöz pedig csak egy.

Németh András szövetségi kapitány az oroszoktól tart leginkább, és nem csak azért, mert jó játékerőt képviselnek, hanem azért is, mert hazai környezetben minden bizonnyal egyéb segítségre is számíthatnak. A norvégok jó beállós munkával legyőzhetők, és a koreaiak szokatlan védekezési formációjára is fel lehet készülni.

A csapat vasárnap Frankfurt érintésével utazik Szentpétervárra, és először hétfő délelőtt edz a helyszínen. Magyar idő szerint 15 órakor pedig Ausztrália lesz az ellenfél. Kedden, 17 órakor Angola, szerdán, 15 órakor Szlovénia következik.

A csütörtöki szünnap után jön a neheze: pénteken, 17 órakor Koreával, szombaton, 19 órakor Norvégiával találkozik a Németh-csapat. A csoportból az első három helyezett jut a középdöntőbe az egymás elleni eredmények továbbvitelével.

A sajtótájékoztatón ismertették az év legjobbjait. Az év férfi játékosa a veszprémi Perez Carlos, a női pedig a győri Görbicz Anita. A legjobb védekező játékos Ilyés Ferenc (Szeged) és Vérten Orsolya (Győr). a legjobb kapusok Fazekas Nándor (TuS-N-Lübbeck) és Pálinger Katalin (FC Köbenhavn). A Magyarországon játszó légiósok közül a macedón Kiril Lazarov (Veszprém) és a szlovák Lucia Uhrakova (Ferencváros) kapja az elismerést.