Társoldalunk:

Címvédőt vert a Domino az Euroligában

2005.12.11. 19:25

A magyar vízilabda külföldön játszó férfiklasszisai remek hétvégét zártak, hiszen együtteseik rendre nyertek és/vagy továbbjutottak az európai kupákban, ők pedig a legeredményesebbek közé tartoztak klubcsapatuknál.

A kétszeres olimpiai bajnok Kásás Tamás például két gólt is vállalt, s főszerepe volt abban, hogy az Euroliga főtábláján, vagyis a legjobb 16 között zajló csoportmeccsek szombati játéknapján az olasz Savona a belgrádi Partizan otthonában is nyerni tudott 7-6-ra. Sikerével két meccsen gyűjtött négy pontjával az itáliai gárda vezet a C betűjelű négyesben.

A két magyart is a soraiban tudó, szintén olasz gárda, a Pro Recco a D csoportban jeleskedik: a második játéknapon az orosz Sturm Csehov vendégeként diadalmaskodott 15-11-re úgy, hogy a tavalyi athéni ötkarikás aranyérmes Madaras Norbert hatszor (!) is betalált, de Szívós Márton két gólja is kellett a sikerhez. A Pro Recco százszázalékos kvartettjében, akárcsak a szintén mindkét eddigi mérkőzését nyerő szerb Jadran Hercegnovi.

A másik európai sorozatban, a nyolcaddöntők hajrájában járó LEN-kupában a 2000-es sydneyi olimpián első magyar válogatott erőssége, Varga I. Zsolt a Cremona színeiben volt egyszer eredményes a víkenden: a kiváló center egy találatot jegyzett Nizzában, s bár olasz csapata 11-10-re kikapott a házigazda Olympictól, összesítésben a Cremona ment tovább a legjobb nyolc közé, mivel az első meccsen 14-5-ös KO-val küldték haza a franciákat.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK