Vágólapra másolva!
Jól sikerült a veszprémi főpróba a hétvégi, Pick-Szeged elleni rangadó előtt. Zdravko Zovko BL-negyeddöntős együttese az elmúlt fordulóban a Dunaferr ellen pontot szerző Debrecen otthonában is győzni tudott.

férfikézilabda-bajnokság, 12. forduló:
Debreceni KSE - MKB Veszprém 25-35 (12-18)
Debrecen, 1500 néző
v.: Andorka M., Hucker R.
Debrecen: Kenyeres - Noris 4, Kiss I. 4, Tóvizi 1, Szabó 1, Dömös 3, Ambrus 4. Cs.: Hodik, Zarkovic 1, Vujadinovic 1, Sipos 1/1. Habuczki 2, Rédei 3.
Veszprém: Sola - Tombor 1, Buday 7, Lapcevic, Gál 4, Lusnyikov, Iváncsik 5/1. Cs.: Tatai, Putics 2, Perez 2, Lazarov 6, Eklemovic 6, Myrhol 2.
büntetők: 4/1, ill. 1/1
kiállítások: 6, ill. 14 perc

Nagy reményekkel kezdte a bajnokságot a Debrecen férfikézilabda-csapata és noha az első néhány fordulóban nem sikerült a bizonyítás, múlt hétvégén a hazaiak megmutatták, jó lesz velük számolni.

Az a csapat ugyanis, amelyik képes pontot rabolni a Dunaferrtől, más meglepetésekre is képes. Arra azonban a legvérmesebb hajdúsági drukkerek sem gondolhattak, hogy a bajnoki címvédő MKB Veszprém ellen megismételhető a vasárnapi bravúr, de a csapatot a bajnok ellen sem érheti kritika.

A világsztárokkal teletűzdelt vendégegyüttesben ugyan nem lépett pályára a csapatkapitány Pásztor István, ennek ellenére egy pillanatig nem forgott veszélyben a veszprémi diadal. Sokat számított a végeredmény szempontjából, hogy a debreceniek a megítélt négy hétméteresből csupán egyet tudtak értékesíteni, ráadásul a Veszprém több mint kétszer annyi ideig játszott emberhátrányban, mint a hazai csapat.

Az MKB azonban van annyira jó csapat, hogy ezt is áthidalja, így végül hatgólos félidei vezetés után Lazarovék tízgólos, 35-25-ös győzelmet arattak és készülhetnek a szombati, Pick-Szeged elleni csúcsrangadóra.

További eredmények:
Komlói BSK-Fűtőerőmű - Pick Szeged 18-27 (10-12)
Tatabánya-Carbonex - Erste Békési FKC 33-23 (17-14)
Nyíregyháza - Győri Tento ETO KC 28-26 (16-15)

(MobilPress)