Vágólapra másolva!
Nagy csatában szerezte meg a győzelmet az Alba Volán a DAC-Invitel ellen a jégkorong Interligában, de nem volt fájdalommentes a rangadó, mert Bedő játékvezető sérülése miatt rövid kényszerszünetet is beiktattak a csapatok az első harmad végén. A másik meccsen az Újpest a hajrában fordított a Medvescak Zagreb ellen.

jégkorong Interliga:
Alba Volán-Fevita - DAC-Invitel 4-3 (1-1, 2-1, 1-1)
Székesfehérvár, 1500 néző
v.: Árkovics, Dr. Nyeste, Bedő (Barabás)
gól: Holéczy (5.), Gröschl (25.), Simon (29.), Palkovics (41.) illetve Peterdi (18., 40.), Magnusson (55.)
kiállítás: 14 perc, illetve 10 perc

Jó iramban, pörgősen kezdett mindkét csapat a mérkőzésen, amely igazi rangadónak felelt meg az elmúlt évek eredményeit figyelembe véve. A mérkőzés elején a vendég dunaújvárosiaknak volt két nagy lehetőségük a gólszerzésre, de egyikből sem sikerült gólt ütniük. Nem úgy a hazaiaknak, akik az első akciójukat góllal zárták az 5. percben Holéczy jóvoltából (1-0).

Továbbra sem álltak le a csapatok, aminek eredményeként előbb Csibi, majd Palkovics lövését kellett hárítania a vendégek kapusának, míg a másik oldalon Tokaji lövését Budai hatástalanította. Aztán a 17. percben Bedő játékvezető az egyik korongbedobás alkalmával megsérült, és nagy valószínűséggel lábközépcsont-törést szenvedett. Helyére a mérkőzésen addig nézőként résztvevő Barabás állt be.

A kis kényszerszünet után a vendégek rögtön kiegyenlítettek Peterdi révén (1-1). A második harmad eleje a székesfehérváriak fölényét hozta, különösen a harmadik soruk volt megállíthatatlan. Előbb Holéczy passzából Gröschl volt eredményes (2-1), majd utóbbi adott nagyszerű korongot Simonnak, aki élt a lehetőséggel (3-1).

Az időközben megsérült Ferjó helyére Kiss Tamás állt a vendégeknél. A feszült hangulatra jellemző, hogy a 38. percben kialakult bunyó után három hazai, és két vendégjátékos is a büntetőpadon találta magát. Az így kialakult emberelőnyt az Acélbikák kihasználták, és Peterdi révén csökkentették a hátrányukat (3-2).

Az utolsó harmad is bővelkedett eseményekben, mindkét csapat előtt több lehetőség is adódott. A 41. percben Sille lövésébe Palkovics piszkált bele, amit már nem tudott védeni Kiss Tamás (4-2). A hajrára aztán feltámadtak az újvárosiak és a svéd Magnusson góljával felzárkóztak (4-3), majd Szélig egyenlíthetett volna a befejezés előtt, de lövését Budai hárítani tudta, így az Alba Volán megérdemelten szerezte meg a győzelmet a fiatal dunaújvárosi csapat ellen.

jégkorong Interliga:
UTE - Medvescak (horvát) 3-2 (1-1, 0-1, 2-0)
Budapest, Megyeri út: 300 néző
v.: Incze, Kincses, Sós
gól: Gallo (1.), Dubek (58.), Ladányi (59.) illetve Mladenovic (18.), Brumercik (25.)
kiállítás: 13 perc, illetve 23 perc

Az első harmad elején gyors góllal szerezték meg a hazaiak a vezetést. A középre adott korongot, Gallo ütötte az ellenfél kapujába (1-0). Továbbra is az Újpest maradt fölényben, de újabb gólt nem sikerült szereznie. Ezzel szemben a zágrábiak magabiztosabbá váltak, és lassan átvették a mérkőzés irányítását is. Ennek eredményeként a 17. percben többszöri kapuralövés után Mladenovic lőtt az UTE kapujába (1-1).

A második harmadban is inkább a vendégek akarata érvényesült, ami a 25. percben góllal zárult. Brumercik egy kapu mögötti korongot nagyszerűen visszahúzott, és Bernei mellett a kapuba ütötte. A hátralévő időben még több lehetősége volt a horvát együttesnek, gólt azonban már nem értek el. (2-1)

Az utolsó harmad elején semmi nem utalt arra, hogy az újpesti csapat meg tudja fordítani az eredményt, de az utolsó percekben mintha kicserélték volna a hazai csapatot. Időkérés után az UTE együttese kapus nélkül lépett a jégre, és az így megszerzett emberelőnyt először az 58. percben Dubek, majd az 59. percben Ladányi váltotta gólra. (3-2)

(MobilPress)