Vágólapra másolva!
A végső győzelemre is esélyes orosz Lada Toljatti kínkeservesen nyert a házigazda Alba Volán-FeVita ellen a jégkorong Kontinentális-kupa székesfehérvári négyesdöntőjének 2. fordulójában. A hazaiak eddigi mindkét meccsüket minimális különbséggel veszítették el.

2. forduló:
Lada Toljatti (orosz) - Alba Volán-FeVita 4-3 (1-1, 1-1, 2-1) (videoösszefoglaló)
gól: Buturlin (17.), Bumagin (30.), Bodrov (42.), Krucsinyin (49.), illetve Palovcik (12.), Ocskay (39.), Gröschl (44.)

Az előző napon a svájci Zürich ellen az utolsó harmadot elveszítő Alba Volán megint nem volt a bírók pártfogoltja: az első két percben három hazai játékos is kiült a büntetőpadra, azonban a 18 éves Hetényi remekül védett.

Aztán a harmad közepén a székesfehérváriak létszámfölénybe kerültek, és Csibi passzát Palovcik vágta a hálóba. A folytatásban is főleg a szédületes iramot diktáló oroszok irányították a játékot, és még a szünet előtt - emberelőnyben - egyenlítettek. A rendező gárda ebben a harmadban csak háromszor tudott kapura lőni.

A folytatásban sem csillapodtak a kedélyek, mindkét oldalról rengeteg volt a kiállítás. Ez az oroszoknak kedvezett, és a 30. percben Bumagin már őket jutatta vezetéshez. Csakhogy a bírók "nem nyugodtak", és változatlan ütemben "szórták ki" a hokisokat. Az újabb pihenő előtt aztán kettős emberelőnyben Ocskay egyenlített. A 40 perc alatt 38 perc volt a kiállítás...

A záró játékrészben folytatódott a büntetés- és góleső. Bodrov gyorsan betalált, majd Gröschl egalizált, azonban Krucsinyin sem rontott ziccerben. Szinte példátlan, hogy a hét találat mindegyike emberelőnyben esett. A hajrában a Volán került kettős emberelőnybe, azonban nem tudott betalálni, így sorozatban másodszor kapott ki egyetlen góllal. Az utolsó percben a hazaiak hátvédje, Ennaffati végleges kiállítást kapott. A bíró végül összesen 75 perc kiállítást osztott ki, ebből 51 jutott az Alba Volánra.

A másik mérkőzésen a lett Riga 2000 hatalmas csatában 5-4-re nyert a svájci Zürich Lions ellen.

Riga 2000 (lett) - Zürich Lions (svájci) 5-4 (2-1, 2-2, 1-1)
gól: Ignatovics (13., 16.), Pujacs (39.), Cipulis (40.), Bondarevs (53.), illetve Alson (7., 23.), Karlberg (24.), Steiner (42.)

Jól kezdett a Zürich, vezetéshez jutott, azonban Ignatovics duplájával fordított a Riga. A második harmad elején két emberelőnyös góllal 1:02 perc alatt visszavette a vezetést a Lions. Ám ezzel nem értek véget az izgalmak, mert a lett bajnok közvetlen az újabb szünet előtt duplázott.

A záró játékrész elején - ugyancsak létszámfölényben - megint egyenlő lett az állás, ám a Riga - kettős létszámfölényben eldöntötte az összecsapást. Figyelemreméltó, hogy a szombati játéknap 16 góljából 14 emberelőnyben esett.

Ha vasárnap az Alba Volán legyőzi a Rigát, és a Toljatti nyer a Zürich ellen, akkor a hazai együttes akár még a második helyen is végezhet.

Az állás:
1. Toljatti 4 pont
2. Zürich 2 (7-7)
3. Riga 2 (6-8)
4. Alba Volán 0

A további program:
vasárnap:
Alba Volán - Riga 17.05 ó
Toljatti - Zürich 20.30