Vágólapra másolva!
A csoportküzdelmek 10., utolsó fordulójára kerül sor szerdán a nőikosárlabda-Euroligában, a már biztosan nyolcaddöntős két magyar résztvevő közül az MKB-Euroleasing Sopron otthon az olasz Schio ellen, a MiZo Pécs pedig a cseh USK Praha vendégeként fejezi be az alapszakaszt.

A 4/5-ös mérleggel álló, múlt héten Bourges-ban alulmaradó soproniak még Franciaországban szenvedtek - két játékos kivételével - ételmérgezést, és a rengeteg beteg miatt egy ideig még a szombati bajnokijuk is veszélyben forgott. Utóbbit végül 40 ponttal nyerték a BEAC otthonában (51-91).

Jó előjel lehet, hogy novemberben Natalia Hejkova tanítványai 90-87-re győztek Olaszországban, bár azóta a rivális szerződtette az ausztrál Penny Taylort, akit gdyniai 31 pontja és 8 lepattanója révén az előző forduló legjobbjává választottak.

"Az idegenbeli összecsapás az egyik legjobb mérkőzésünk volt az idei szezon során. A sérülések miatt akkor sem tudtunk túl sok variációt játszani, de néhány kiváló egyéni teljesítménynek és csapatjátékunknak köszönhetően megnyertük a mérkőzést. De most egy egészen más csapat ellen fogunk megmérkőzni, Penny Taylor érkezésével egy csapásra nagyon veszélyes csapattá váltak, akik képesek mindenkit két vállra fektetni. Kulcskérdés, hogy ki tudja semlegesíteni őt" - nyilatkozta Hejkova a klub hivatalos honlapján.

Egyszerűbb feladat vár a 8/1-es mutatóval büszkélkedő Pécsre, miután a prágai együttes siralmas mérlege éppen fordítottja a Rátgéber-gárdáénak. A hazai "odavágót" 73-58-ra nyerő baranyaiak jelenleg összesítésben az Euroliga legjobb négy klubja között vannak.

Ha győznek Csehországban, megtartják ezt a pozíciót, és a kieséses szakaszban a nyolcaddöntő mellett a negyeddöntőben is élvezhetik a hazai pálya előnyét, amennyiben szükség lesz harmadik mérkőzésekre a párharcok eldöntéséhez.

"A prágai összecsapás egyáltalán nem lesz olyan könnyű, mint a tabella állásáról látszik. Volnaja és Burse az egész Euroligában kiváló statisztikával rendelkezik, ráadásul a hazaiaknak élet-halál lesz a szerdai meccs, mert vereségük esetén valószínűleg elbúcsúzhatnak a küzdelmektől" - mondta Fűzy Ákos, a csapat másodpedzője.

A hivatalos honlapon Rátgéber László vezetőedző arról beszélt, mennyire fontos a csapat számára Béres Tímea szereplése. "A prágai meccsen kemény erőpróba vár ránk, úgy érzem, Timi nélkül nem tudunk nyerni. Aztán, ha véget ér a nemzetközi sorozat alapszakasza, MRI-vizsgálatnak vetjük alá, mert január 31-től minden eddiginél nagyobb téttel bíró mérkőzések következnek számunkra."

A 3x6, azaz 18 csapatos mezőnyben a csoportkör végén mindössze 2 alakulat búcsúzik, a többiek a nyolcaddöntő során két sikerig tartó párharcokat vívnak január 31-én, február 3-án és (szükség esetén) 8-án.

A szerdai program
18.00: MKB-Euroleasing Sopron - Famila Schio (olasz) - tv: Sport1
18.30: USK Blex Praha (cseh) - MiZo Pécs.

(MTI) / [origo]