Társoldalunk:

Pólókupák: nyert a Domino, elődöntős az FTC

2006.01.28. 22:03

Elődöntős a Ferencváros férfivízilabda-csapata a LEN Kupában: Bíró Attila együttese - az athéni 8-10 után - 8-4-re verte a görög Panionioszt a népligeti visszavágón, így az összesített gólkülönbségnek köszönhetően bejutott a legjobb négy közé a második számú európai pólós sorozaton. A Brendon-Fenstherm-ZF-Eger hazai pályán 10-8-ra nyert a Brescia ellen, de 18-17-es összesítéssel így is az olasz együttes jutott elődöntőbe.

LEN-kupa, negyeddöntő, visszavágó:
Betonút-FTC - Panioniosz (görög) 8-4 (2-1, 2-1, 1-2, 3-0)
a magyar góldobók: Weszelovszky 5, Katonás 3
továbbjutott: a Ferencváros, 16-14-gyel

A ferencvárosiak hamar ledolgozták az athéni hátrányt, s összesítésben kiegyenlítettek, sőt 4-1-nél, amikor Weszelovszky László már harmadszor bizonyult eredményesnek, a zöld-fehér alakulat állt továbbjutásra.

A harmadik negyedben azonban 4-3-ra felzárkóztak, majd ki is egyenlítettek a vendégek, Katonás Gergő második gólja azonban visszahozta a reményt a hazaiaknak, s még inkább bizakodhattak, amikor - már a befejező nyolc percben - Weszelovszky negyedszer is betalált (6-4). Katonás nem akart lemaradni csapattársa mögött, pazar távoli ejtésével 7-4-re alakította az állást, a csattanó azonban a fantasztikusan játszó duóból Weszelovszkynak jutott: ötödik góljával nem csupán biztossá tette az FTC győzelmét, hanem be is biztosította a továbbjutást a LEN Kupa legjobb négy csapata közé.

LEN-kupa, negyeddöntő, visszavágó:
Brendon-Fenstherm-ZF-Eger - Brescia (olasz) 10-8 (0-1, 4-2, 4-3, 2-2)
a magyar góldobók: Gór-Nagy 4, Bálint, Nyéki, Baco, Császár, Mackeben, Kis G. 1-1
továbbjutott: a Brescia, 18-17-tel

Az első két negyed szoros küzdelmet hozott, s a házigazda egrieknek nem sikerült közelebb kerülniük a háromgólos előnnyel érkező olasz együtteshez. A folytatásban - elsősorban Gór-Nagy Miklós remeklésének köszönhetően - Gerendás György 2500 néző által hajtott gárdája 8-5-nél és 9-6-nál is utolérte riválisát. Végül a rutinosabb vendégek - némi bírói segítséggel - egy gólt megőriztek előnyükből, így ők jutottak a második számú európai kupasorozat elődöntőjébe.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK